Sărutul ucigaș: o fetiță de 18 zile a decedat din cauza infecției cu virusul herpetic

19 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Sărutul ucigaș: o fetiță de 18 zile a decedat din cauza infecției cu virusul herpetic

Micuța Mariana a decedat, după 18 zile de la venirea pe lume. Medicii au diagnosticat-o cu meningită virală. Fetița a fost infectată cu virusul herpetic, transmis prin sărutul unei persoane. 

Micuța Mariana din Iowa (SUA) a venit pe lume sănătoasă. Dar după numai 18 zile, copilul a decedat infectat cu virusul herpetic după ce o persoană a sărutat-o. Mama fetiței, Nicole Sifrit, a publicat pe rețelele de socializare fotografii și i-a alertat pe părinți cu un mesaj șoc: Nu lăsați pe nimeni să vă sărute copilul!
Nou-născuții sunt extrem de sensibili în primele luni de viață.

Sistemul lor imunitar nu este capabil să lupte cu virusurile și bacteriile cu care ar veni în contact. În cazul unei infecții cu virusul herpetic, copii pot face meningită virală. Este exact ceea ce s-a întâmplat în cazul micuței Mariana, transmite CNN. 

După o săptămână de la naștere, tinerii părinți au remarcat că Mariana nu mai mânca și era somnolentă. Ea a încetat să mai respire și toate organele treptat pur și simplu nu au mai funcționat, a explicat mama fetiței. Părinții s-au alertat la spital. Medicii au pus diagnosticul de meningită și au plasat copilul la terapie intensivă. Câteva zile mai târziu, copilul a decedat. Testele de sânge au indicat că părinții nu erau purtători ai virusului herpetic. Astfel, au ajuns la concluzia că fetița a fost infectată de o persoana apropiată.

Este o poveste tristă care a făcut prima pagină în media din SUA.

În 2015, o fetiță din Marea Britanie a fost infectată tot cu un virus herpetic. Din fericire, atunci fetița a putut fi salvată și în prezent este sănătoasă.

Cu această ocazie, medicii reamintesc că acest virus este dificil de tratat în cazul sugarilor, deoarece se răspândește în corp rapid. El devine letal, atunci când depășește bariera hemato-encefalică și ajunge la creier.

Pentru a evita infectarea sugarilor, mai ales în primele săptămâni de viață, se recomandă ca persoanele care intră în contact cu aceștia să se spele foarte bine pe mâini, să nu-i sărute pe gură și să se limiteze numărul persoanelor care îi îmbrățișează. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră