Maladia Alzheimer, provocată de virusul herpetic sau bacteria chlamydia

12 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Maladia Alzheimer, provocată de  virusul herpetic sau bacteria chlamydia


Potrivit acestor experți, la pacienții afectați de boala Alzheimer a fost descoperit că o infecție virală sau bacteriană ar putea provoca, în prima fază, o acumulare de plăci amiloide în creier. Plăcile de amiloid, reprezentate de o proteină specifică concentrată in creierul bolnavilor cu Alzheimer, afectează funcționarea normală psihică.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, la nivel global, 47,5 milioane de persoane suferă, în prezent, de o formă de demență –  boala Alzheimer sau  alte boli neurodegenerative.
Tot Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, în următoarele decenii (2030), 76,5 milioane de persoane vor fi afectate de demențe și 135,5 milioane, până în 2050.

Sunt dovezi clare că maladia Alzheimer are un element microbian ascuns. Nu putem ignora toate aceste dovezi, a declarat profesorul Douglas Kell de la Universitatea Manchester, unul dintre semnatarii acestui articol.

Cercetătorii au în vizor virusul herpetic, bacteriile chlamydia și spirochetele, pe care le consideră cauze posibile ale maladiei Alzheimer. Ei susțin, de asemenea, că medicamentele antimicrobiene ar putea contribui la stoparea evoluției demenței.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră