Povestea unui medic nipon care a trăit 105 ani și a profesat până în ultima clipă!

26 Feb 2018 | scris de Magda Marincovici
Povestea unui medic nipon care a trăit 105 ani și a profesat până în ultima clipă!

Doctorul Shigeaki Hinohara din Japonia a decedat la vârsta de 105 ani. Povestea de viață a medicului nipon este pilduitoare, transmite site-ul 20minutes.fr.

Shigeaki Hinora a refuzat să se pensioneze la vârsta de 60 de ani. El a profesat până în ultimele clipe de viață. Medicul nipon a fost cunoscut în special pentru recomandările legate de stilul de viață. 

Absolvent al Facultății de medicină a Universității imperiale din Kyoto în 1937, medicul a condus mai mulți ani Spitalul internațional Saint-Luc din Tokyo. El a fost cel care l-a tratat pe Paul McCartney, care s-a îmbolnăvit în timpul unui turneu, în 2014. 

Doctorul Shigeaki Hinohara s-a remarcat prin numeroasele recomandări adresate pacienților pentru protejarea sănătății. De altfel, el este autorul a nu mai puțin de 75 de cărți. 

Născut în 1911, doctorul nipon era un invitat obișnuit al televiziunilor în emisiuni de educație în domeniul alimentației. Cu aceste ocazii, el a dezvăluit secretul său în privința longevității și stării de sănătate. Micul dejun al doctorului se baza pe suc din fructe, o lingură de ulei de măsline pentru protejarea pielii și arterelor, pudră de linte și o banană. 

Medicul nipon a pus la punct un sistem de examene medicale anuale, human dry-dock, pentru prevenirea evoluției bolilor cronice și detectarea în stadii precoce a cancerului. Această metodă a permis prelungirea speranței de viață a populației Japoniei. De altfel, acest stil de viață i-a permis doctorului Shigeaki Hinohara să fie activ și să profeseze până la vârsta de 105 ani.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră