S-a inventat ciocolata care se poate "trage pe nas". Medicii sunt îngrijoraţi (VIDEO)

07 Iul 2017 | scris de Marina Constantinoiu
S-a inventat ciocolata care se poate "trage pe nas". Medicii sunt îngrijoraţi (VIDEO) Galerie foto (2)

O companie cu sediul în Florida, Statele Unite, pune la dispoziția clienților săi un tip de pudră de ciocolată care poate fi inhalată pe nas, aceasta având efecte similare unei băuturi energizante. Dar tocmai aceste efecte îngrijorează lumea medicală.

Coco Loko, fabricată de Orlando's Legal Lean, este un praf infuzat cu cacao despre care producătorul său susține că produce un val de endorfine și serotonină ce oferă o senzație de "energie euforică" și "concentrare calmă".

Legal Lean oferă recipientele conținând pudra Coco Loko pe site-ul său, la prețul standard de 24,99 de dolari (în perioada aceasta este la reducere, cu 19,99 dolari - n.r).

 

Lumea medicală îşi exprimă însă îngrijorarea. Produsul, care nu este aprobat de U. S. Food and Drug Administration, regulatorul american în materie de medicamente şi alimente, şi-a făcut apariţia pentru prima oară în magazine acum o lună, scrie webmd.com.

"Întrebarea este: care sunt riscurile de a inhala ciocolată?", spune dr. Andrew Lane, director al Johns Hopkins Sinus Center, pentru Washington Post. Acesta explică faptul că până la această oră nu există niciun fel de informaţii referitoare la urmările inhalării ciocolatei pe nas, deci nu există o statistică sau o cazuistică. ''Există câteva îngrijorări evidente'', a declarat Lane. "Mai întâi, nu este clar ce cantitate din fiecare ingredient va fi absorbită în membranele mucoasei nazale. Și, ei bine, a pune substanțe solide în nas... vă imaginați că acestea se blochează prin combinarea ciocolatei cu mucusul care formează o pastă și care poate obtura sinusurile'', a explicat el.

De altfel, experiţii în domeniul sănătăţii au exprimat de mai multe ori îngrijorări în privinţa băuturilor energizante, care conţin mulţi stimulenţi şi provoacă o creştere a tensiunii ateriale şi palpitaţii. Aceste efecte sunt amplificate atunci când o persoană inhalează stimulentul, potrivit lui Lane.

Nick Anderson, fondatorul Legal Lean, a declarat pentru Washington Post că ideea de a fabrica pudra din ingrediente care se găsesc în mod obișnuit în băuturile energizante, precum gingko biloba, taurină și guarana, i-a venit după ce aflat despre moda ciocolatei ''trasă pe nas'', practicată în Europa.

Anderson, în vârstă de 29 de ani, a investit 10.000 de dolari pentru a dezvolta praful de ciocolată inhalabil care oferă un efect ''aproape similar unei băuturi energizante, ca și cum te-ai simți euforic, dar în același timp motivat să termini ce ai început".

Efectul durează între 30 de minute și o oră, precizează sursa citată.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră