Olanda va interzice supermarketurilor să mai vândă țigări, din 2024

21 Noi 2020 | scris de Istvan Deak
Olanda va interzice supermarketurilor să mai vândă țigări, din 2024

Vânzarea de țigări și alte produse din tutun în supermarketuri va fi interzisă în Olanda din 2024, pentru a încerca să motiveze mai multe persoane să renunțe la fumat, a anunțat guvernul din această țară.

Această măsură, care va include și interzicerea automatelor de vânzare a țigărilor, va închide în jur 11.000 din cele aproximativ 16.000 de puncte de vânzare a produselor din tutun din țară, potrivit executivului batav.

Aproximativ 55% din totalul vânzărilor de produse din tutun din Olanda sunt realizate în supermarketuri.

Circa 22% din adulții olandezi fumează regulat, potrivit datelor institutului de cercetare medicală Trimbos, în scădere față de 2014, când 26% se declarau fumători.

Acest viciu este interzis în barurile și restaurantele olandeze din 2008, iar anul acesta a fost interzis fumatul în stațiile de tren, urmând ca același lucru să se întâmple din 2022 și în cazul clădirilor de birouri.

Începând de luna trecută, țigările pot fi vândute în Olanda doar în pachete gri, cu avertismente grafice mari pe ele, iar supermarketurile trebuie să pună produsele din tutun în cabinete închise, departe de privirile potențialilor clienți ai magazinului.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră