O tânără transpiră sânge pe faţă şi mâini. Medicii, împărţiţi în privinţa acestui caz rar!

25 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
O tânără transpiră sânge pe faţă şi mâini. Medicii, împărţiţi în privinţa acestui caz rar!

O tânără din Italia, în vârstă de 21 de ani, transpiră sânge la nivelul feţei şi mâinilor... Medicii sunt extrem de uimiţi în privinţa acestui caz foarte rar. Tânăra a fost internată într-un spital din Florenţa pentru depresie şi anxietate.

Straniul fenomen se produce în mod regulat de aproximativ trei ani, scria, la începutul acestei săptămâni Canadian Medical Association Journal. Pacienta a declarat că episoadele de transpiraţie cu sânge sunt mai frecvente în momentele de stres maxim, transmite site-ul 20minutes.fr.  

Teste de sânge, degeaba!
Tânăra a efectuat numeroase teste de sânge, dar fără niciun rezultat. În prezent, ea urmează un tratament pe bază de propranolol, un betablocant care limitează sângerările, fără a le opri complet.

Niciodată nu am văzut un asemenea caz. Şi pot să spun că am văzut o mare parte dintre bolile sângelui printre cele mai grave, dar niciodată nu am văzut sânge în transpiraţia pielii, a reacţionat hematologul canadian Michelle Sholzberg, citat de CBC News.

Specialistul evocă „un straniu defect anatomic la nivel microscopic, care are ca urmare acest simptom foarte rar. Alţi specialişti înclină în direcţia unui caz de hematidroză, o boală care se caracterizează prin transpiraţia de culoarea roz-roşie a pacientului. Un sindrom mai puţin cunoscut şi, totodată, care limitează în mod serios viaţa socială a bolnavului. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră