Ministrul Sănătății: Legea va permite transplantul pulmonar și în țară, și în străinătate!

05 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Ministrul Sănătății: Legea va permite transplantul pulmonar și în țară, și în străinătate!

Legislația va fi modificată astfel încât pacienții cu indicație de transplant să fie operați în țară și, în anumite cazuri, în străinătate, a anunțat ministrul Sănătății.

Reprezentanții asociațiilor transplantaților, ai unităților sanitare, medici s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul Florian Bodog. Acesta a anunțat că dorește "modificarea legislaţiei, astfel încât bolnavii care au nevoie de transplant să poată fi operaţi în ţară, iar dacă sunt cazuri care nu pot fi realizate la noi să poată beneficia de operaţii în străinătate. Niciun bolnav care are nevoie de transplant  nu trebuie să aibă de suferit ".

Ministrul Sănătății a subliniat că sunt pacienți operați care merg la tratament la Viena, acolo unde au făcut intervenția.

Doctorul Victor Zota din cadrul Agenției Naționale de Transplant, a precizat pentru mișcareaderezistență.ro că Ministerul Sănătății finanțează trei intervenții de transplant pulmonar la Spitalul Sfânta Maria din București, care vor fi reevaluați de o echipă de medici.Transplantul pulmonar va fi realizat când va exista organul compatibil. De la începutul anului și până acum, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o scădere cu două treimi a numărului de donatori de organe, spune dr. Victor Zota.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră