Doctor Victor Zota: Ministerul Sănătăţii finanţează, anul acesta, trei transplanturi pulmonare, la Spitalul Sfânta Maria Bucureşti

03 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Doctor Victor Zota: Ministerul Sănătăţii finanţează, anul acesta, trei transplanturi pulmonare, la Spitalul Sfânta Maria Bucureşti

La propunerea Agenţiei Naţionale pentru Transplant, Ministerul Sănătăţii va finanţa, în acest an, trei transplanturi de plămâni, efectuate la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, anunţă dr. Victor Zota.  

Pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar, iniţial, au fost patru pacienţi, dar, din păcate, au mai rămas trei, în urma decesului unuia dintre ei. 

Doctorul Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant, spune că o comisie formată din patru medici pneumologi, coordonată de conf. dr. Dragoş Bumbăcea, îi va reevalua pe cei trei pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare. 

Transplantul pulmonar va fi realizat în momentul când va exista donatorul compatibil. 

Doctorul Victor Zota subliniază că, anul a acesta, comparativ cu anul trecut, se înregistrează o scădere cu două treimi a numărului donatorilor. 
Astfel, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când se înregistrau aproximativ 30 de donatori, de la începutul lui 2017 şi până acum, au fost cu puţin peste 10. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră