Ministerul Sănătății explică unde trebuie mers cu copilul care are simptome de viroză

14 Dec 2022 | scris de A.V.
Ministerul Sănătății explică unde trebuie mers cu copilul care are simptome de viroză

Sălile de așteptare pline din toate spitalele care tratează copiii, dar și ale cabinetelor de medicină de familie au determinat autoritățile să ia măsuri pentru facilitarea accesului la tratament și să publice un mic ghid cu măsurile care trebuie luate de părinți atunci când copiii au simptome de răceală.

Copilul trebuie să ajungă la medic atunci când are febră mare, de peste 38 grade, care nu scade nici după administrarea de antitermice, atunci când cel mic respiră cu dificultate, devine palid, astenic și starea generală i se alterează, dacă nu reușește să-și înghită saliva sau nu poate bea lichide din cauza respirației dificile.

Ministerul Sănătății explică și unde trebuie mers cu copilul care are simptome de viroză – la medicul de familie sau la un centru de permanență, unde micul pacient va fi consultat, evaluat și va primi un tratament.

În cazul în care simptomele durează mai mult de trei zile sau starea copilului se gravează, acesta trebuie dus la un centru de evaluare, unde medicii specialiști vor face investigații clinice, imagistice și biologice. La camerele de gardă ale spitalelor ar urma să ajungă doar copiii cu forme severe sau cei cu factor de risc.

În scurtul ghid emis de specialiști există și câteva recomandări, astfel încât minorul să treacă mai ușor prin infecția respiratorie.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră