Israelul a aprobat administrarea vaccinului anti-COVID la copii de 5-11 ani

11 Noi 2021 | scris de A.V.
Israelul a aprobat administrarea vaccinului anti-COVID la copii de 5-11 ani

Israelul a aprobat administrarea vaccinurilor împotriva COVID -19 la copii de 5-11 ani, dar experții din domeniul sănătății din această țară întrevăd o luptă pentru acceptarea de către părinți a vaccinării copiilor de aceste vârste, scrie Times of Israel.

Campania de inoculare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va fi „foarte provocatoare”, evaluează un cercetător în domeniul sănătății; epidemiologul avertizează asupra decalajelor de absorbție între bogați și săraci.

Potrivit deciziei, care urmează exemplul Statelor Unite, copiii israelieni cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vor fi în curând eligibili pentru administrarea de doze de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului. Primele transporturi de vaccinuri speciale sunt de așteptat să sosească în Israel săptămâna viitoare, potrivit relatărilor din presa israeliană.

Decizia a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă a Ministerului Sănătății, după ce 73 dintre cei 75 de experți medicali dintr-un panel guvernamental au votat în favoarea acestei decizii, prin vot secret.

„Este o decizie foarte importantă pentru un vaccin foarte sigur”, a declarat profesorul epidemiolog Nadav Davidovitch pentru The Times of Israel la scurt timp după luarea deciziei.

„Ne așteptăm de fapt la niveluri și mai mici de efecte secundare, printre altele datorită dozei mai mici administrate și a rezultatelor studiului Pfizer, decât cele observate în rândul adolescenților, așa că dacă comparație cu alternativa infectării pe cale naturală, ne simțim destul de încrezători în privința vaccinurilor pentru copii.”

Davidovich a prezis că părinții a puțin peste 50 la sută dintre copii vor fi de acord rapid să își vaccineze copiii, dar mulți dintre ceilalți vor ezita.

Un alt expert în vaccinuri, Jumanah Essa-Hadad, a spus că această campanie de vaccinare a copiilor se va dovedi „foarte provocatoare”.

Davidovitch este îngrijorat de faptul că diferențele de vaccinare ar putea deschide un „decalaj în materie de coronavirus” în Israel, cu familii mai bogate, care sunt adesea mai deschise la ideea de asistență medicală preventivă, vaccinând copiii în mai mare măsură decât familiile mai sărace.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră