„Jumătate de milion” de cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi în Marea Britanie în perioada Crăciunului

21 Ian 2022 | scris de M.N.
„Jumătate de milion” de cazuri noi de Covid-19 în fiecare zi în Marea Britanie în perioada Crăciunului

Noile cazuri de Covid-19 în Marea Britanie au fost în medie de aproape jumătate de milion pe zi în timpul săptămânii de după Crăciun, de aproape trei ori mai multe decât cifrele oficiale, sugerează o nouă analiză.

În medie, 173.400 de cazuri noi de coronavirus pe zi au fost înregistrate între 26 decembrie și 1 ianuarie, potrivit cifrelor comunicate de Guverul britanic. Dar numărul real de cazuri era probabil mai aproape de 479.100 pe zi, potrivit estimărilor Oficiului Național de Statistică (ONS). Diferența semnificativă arată cât de multe cazuri noi de Covid-19 sunt omise în cifrele comunicate de guvern care iau în considerare doar persoanele care s-au declarat ca fiind testați pozitiv pentru virus.

În schimb, cifrele ONS se bazează pe analiza probelor recoltate dintr-un eșantion reprezentativ de peste 150.000 de persoane. Aceleași persoane sunt prelevate în fiecare săptămână, indiferent dacă știu că au Covid-19 sau daca au raportat un rezultat pozitiv.

ONS produce apoi estimări ale numărului probabil de noi cazuri de coronavirus în toată țara.

Numărul de cazuri noi raportate de Guvern a fost întotdeauna mai mic decât nivelul estimat de ONS, dar decalajul a devenit mai mare de la sosirea variantei Omicron.

În săptămâna până la 27 noiembrie, înainte ca Omicron să înceapă să se răspândească în Marea Britanie, ONS a estimat o medie de 99.100 de cazuri noi pe zi – puțin peste dublul mediei de 41.900 pe zi raportate oficial.

Estimările ONS sunt acum de aproape trei ori mai mari decât totalul cazurilor.

Nivelurile ridicate de subraportare vor afecta în continuare cifrele zilnice ale Guvernului, ceea ce înseamnă că volumul real al cazurilor din Regatul Unit este din ce în ce mai neclar.

Modificarea recentă a regulilor de testare care nu mai cere persoanelor asimptomatice să facă un test PCR de confirmare după un rezultat pozitiv al testului antigen, poate afecta de asemenea cifrele zilnice.

În ultimul său raport săptămânal de supraveghere a Covid-19, Agenția de Securitate a Sănătății a declarat că eliminarea testelor PCR de confirmare „poate afecta rata cazurilor” în Anglia.

sursa The Independent

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră