Franța recomandă suspendarea vaccinărilor cu Janssen din cauza riscului de infarct

21 Feb 2022
Franța recomandă suspendarea vaccinărilor cu Janssen din cauza riscului de infarct

Având în vedere noile date farmaco-epidemiologice din 18 ianuarie 2022, Înalta Autoritate de Sănătate din Franța (HAS) recomandă suspendarea vaccinării cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson) deoarece rezultatele acestui studiu sugerează o ușoară creștere a riscului de infarct miocardic în cele două săptămâni de la vaccinare la adulții sub 75 de ani.

În fața riscului crescut de infarct, Înalta Autoritate de Sănătate din Franța recomandă rezervarea injecțiilor cu vaccin Janssen pentru anumite cazuri cu risc de forme severe de Covid, în așteptarea concluziilor Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Potrivit autoritaților, rezultatele preliminare ale unui studiu sugerează o ușoară creștere a riscului de infarct miocardic în cele două săptămâni de la injectarea vaccinului Janssen la adulții sub 75 de ani.

Autoritatea de sănătate reamintește, totuși, că acestea sunt date preliminare și că acestea trebuie confirmate de alte studii la nivel internațional, în special de o revizuire a EMA.

În așteptarea concluziilor EMA, Înalta Autoritate de Sănătate din Franța recomandă amânarea injecțiilor cu vaccinul Janssen, cu excepția persoanelor cu risc de apariție a unei forme severe a bolii care au o contraindicație pentru vaccinurile cu ARN mesager.

 

Sursa: L'independent

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră