Este variola maimuței legată de Astrazeneca, vaccinul care foloseste un virus de cimpanzeu?

27 Mai 2022
Este variola maimuței legată de Astrazeneca, vaccinul care foloseste un virus de cimpanzeu?

Variola de maimuță a apărut recent în mai multe țări europene. Utilizatorii de internet se întreaba dacă această boală are legătură cu vaccinul Covid-19 care foloseste un virus de cimpanzeu, scrie FranceInfo.

Cazurile de variola a maimuței sunt în creștere în Europa și pentru unii utilizatori de internet, acest nou virus este legat de vaccinul Covid-19. Este credibila aceasta ipoteza? În vaccinurile sale împotriva Covid, AstraZeneca folosește un virus cimpanzeu inofensiv pentru a declanșa un răspuns imunitar. Această tehnică este folosită de ani de zile de laborator și deja s-a dovedit, fără a pune în pericol viața omului. Pentru oamenii de știință, nu există nicio legătură între variola maimuțelor și Covid-19.

La originea acestei corelații între vaccinul covid-19 și variola maimuțelor, un chinez pe nume Miles Guo. „Variola maimuțelor este 100% cauzată de vaccinurile anti-covid. Variola maimuței este doar o scuză”, a spus el într-un videoclip care a devenit viral pe Twitter.

Fără transmitere de la maimuță la om

"În 1958, a avut loc o epidemie de leziuni cutanate la maimuțe într-un magazin de animale de companie. În Copenhaga, Danemarca, și din moment ce aceste leziuni semănau cu leziunile variolei și au apărut într-o populație de maimuțe, este un nou virus care a fost numit variolă". explică Antoine Gessain, virolog la Institut Pasteur. Boala a apărut pentru prima dată la maimuțe, dar acestea nu au transmis-o oamenilor. Sunt rozătoarele care pot transmite boala, mai ales în Africa la origine.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră