Un caz de variolă a maimuței a fost confirmat în Anglia, spune Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie

07 Mai 2022
Un caz de variolă a maimuței a fost confirmat în Anglia, spune Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie

Pacientul este tratat la o unitate expertă în boli infecțioase respiratorii de la Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust din Londra, scrie SkyNews.

Un caz rar de variolă a maimuței a fost confirmat în Anglia, a anunțat Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA).

Infecția virală provoacă de obicei o boală ușoară și majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni și este similară cu variola umană. Simptomele inițiale includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate și epuizare dar cu toate acestea, la unele persoane pot apărea boli severe.

Persoana primește îngrijire la unitatea de experți în boli infecțioase de la Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust din Londra.

Potrivit NHS, Monkeypox este răspândită în principal de animalele sălbatice în părți din vestul sau centrul Africii, iar riscul de a se contamina în Marea Britanie este foarte scăzut.

„Ca măsură de precauție, experții UKHSA lucrează îndeaproape cu colegii NHS și vor contacta persoanele care ar fi putut fi în contact strâns cu persoana respectivă pentru a oferi informații și sfaturi privind sănătatea”, a declarat agenția de sănătate într-o actualizare publicată sâmbătă

Dr. Colin Brown de la UKSHA a spus că este „important să se sublinieze că variola maimuțelor nu se răspândește ușor între oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scăzut”.

Prima apariție înregistrată a virusului în Marea Britanie a fost în 2018, iar de atunci câteva cazuri au fost confirmate de autoritățile sanitare, scrie BBC

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră