Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe de 5 ori mai mult decât se credea iniţial

25 Mar 2020 | scris de A.V.
Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe de 5 ori mai mult decât se credea iniţial

Coronavirusul supraviețuiește pe suprafețe mai bine de două săptămâni. Medicii au găsit urme de coronavirus pe nava Diamond Princess la 17 zile de la evacuarea acesteia.

Potrivit CNN, specialiştii de la Centru pentru prevenirea bolilor din Statele Unite au aflat, în urma unei anchete la bordul navei de lux Diamond Princess, că virusul supravieţuieşte pe anumite suprafeţe mai bine de două săptămâni.

Specialiştii au descoperit urme ale noului coronavirus la bordul navei chiar şi la 17 zile după ce pasagerii au fost debarcaţi.

Anterior, se ştia că noul tip de coronavirus rămâne activ pe suprafeţe precum plastic sau oţel inoxidabil până la 3 zile.

3.700 de oameni se aflau pe Diamond Princess în momentul în care nava a fost plasată în carantină în largul coastelor Japoniei.

Dintre aceştia, peste 800, printre care şi doi români, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar 10 dintre ei au murit.

Aproape jumătate dintre persoanele infectate cu noul coronavirus aflate la bordul vasului de croazieră Diamond Princess nu au prezentat simptome înainte de a fi testate, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, informează DPA.

Lipsa simptomelor vizibile a permis virusului să se răspândească la bordul Diamond Princess, întrucât pasagerii nu s-au autoizolat, iar membrii echipajului au continuat să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră