Dr. Raluca Alexandru: Copilul salvat din puț a fost detubat și respiră spontan, deocamdată

27 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Dr. Raluca Alexandru: Copilul salvat din puț a fost detubat și respiră spontan, deocamdată

Copilul salvat din puț, unde a fost blocat peste zece ore, internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a fost detubat și respiră spontan, a  anunțat, joi seara, purtătorul de cuvânt al unității medicale, medicul Raluca Alexandru

"A dat semne că vrea să respire singur și a fost detubat. Colegii mei spun că respiră spontan, deocamdată. Este bine, este sub ușoară sedare. Pare că își coordonează niște mișcări, că urmărește cu privirea. El este mic, a fost și foarte mult sedat", a precizat medicul Raluca Alexandru.

 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu spunea că despre o eventuală ameliorare se va putea vorbi după o săptămână de tratament cu antibiotice și încă nu se poate formula o opinie din punct de vedere neurologic. 

Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman. El şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, de unde a fost  scos după zece ore.  Copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de terapie Intensivă. 

 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră