Dr.Raluca Alexandru: Copilul căzut în puţ este în terapie intensivă cu o bronhopneumonie gravă

26 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Dr.Raluca Alexandru: Copilul căzut în puţ este în terapie intensivă cu o  bronhopneumonie gravă

Copilul din judeţul Teleorman, căzut în puţ şi transportat la Spitalul Griogre Alexandrescu din Bucureşti, este în stare gravă, dar stabilă, a făcut o bronhopneumonie de aspiraţie severă şi când va fi posibil va fi evaluat neurologic.  

“Copilul este stabil, dar starea sa se menţine gravă în continuare, cu această bronhopneumonie de aspiraţie, care va pune probleme probabil grave în continuare. Este pe antibiotico-terapie, este intubat şi aspirat mecanic. Trebuie să aşteptăm evoluţia lui. Cea mai grea problemă este suferinţa pulmonară. Cel mai mare risc ar fi o infecţie masivă pulmonară, care poate duce la deces”, a precizat doctorul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu. 

În prezent, copilul se află în terapie intensivă, sub antibiotico-terapie, este intubat şi ventilat mecanic şi, când va fi posibil, „trebuie făcută o evaluare neurologică”, spune dr. Raluca Alexandru. 

Copilul a fost blocat aproximativ 11 ore, la o adâncime de 16 metri, într-un puţ din curtea casei, din localitatea Balta Sărată, de unde, imediat ce a fost scos, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Pe drum, copilul a suferit un stop cardio-respirator, care la rândul lui ar putea lăsa urme, spune dr. Raluca Alexandru.

 


 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră