Dr. Raluca Alexandru: Copilul căzut în puț e sub mai multe antibiotice. Într-o săptămână putem să spunem dacă apare o ameliorare

27 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Dr. Raluca Alexandru: Copilul căzut în puț e sub mai multe antibiotice. Într-o săptămână putem să spunem dacă apare o ameliorare

Copilul căzut în puțul din curtea locuinței este ventilat mecanic și analgosedat, sub tratament cu antibiotice, dar prezintă în continuare riscuri de infecție pulmonară, a anunțat doctorul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din București.    

'Copilul este ventilat mecanic și este analgosedat deocamdată. Sperăm că sub tratamentul antibiotic să apară o oarecare ameliorare, dar tratamentul va da roade în timp. Trebuie să avem răbdare, nu se întâmplă nimic de pe o zi pe alta spectaculos. El este ținut pe aparate speciale pentru ca acel plămân să poată să-și revină sub tratamentul antibiotic. Riscurile sunt în continuare de infecție pulmonară. Vedem ce efect va avea antibioticul. Este sub mai multe antibiotice. Într-o săptămână putem să spunem dacă apare o ameliorare. (...) Acei germeni care rămân în plămâni nu pot fi distruși decât sub tratament antibiotic. (...) Acest aspirat a complicat lucrurile'', a spus dr. Raluca Alexandru. 

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, prof. dr. Dan Enescu, subliniază că pit și alte suferințe care îl amenință pe acest copil care a stat 11 ore în frig și umezeală. Prof. dr. Dan Enescu a declarat pentru news.ro: "În acest moment, aşa cum am mai spus, cel mai mare risc, adică cel care ar putea provoca decesul, ar fi o infecţie pulmonară masivă. Dar sigur că pot fi şi alte suferinţe, inclusiv ale pielii, după ce copilul a stat 11 ore în frig şi umezeală. Faceţi, vă rog, un test şi vedeţi dacă puteţi sta în frig, în întuneric, într-un spaţiu îngust atâtea ore. Mie, ca adult, îmi este greu să mă văd rezistând. Dar, în viaţa mea, am văzut multe minuni".

După ce va fi detubat, copilul va fi evaluat neuropsihic. ''Va veni și zilele acestea neurologul să-l vadă, dar cel mai bine este ca el să fie treaz, să respire spontan, pentru ca o evaluare neurologică corectă să aibă loc'', a precizat dr. Raluca Alexandru.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră