Dr Doina Goşa: Deficitul de sânge este acum prea mare pentru a face faţă cererii în operaţii pe cord deschis, transplant etc.

18 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Dr Doina Goşa: Deficitul de sânge este acum prea mare pentru a face faţă cererii în operaţii pe cord deschis, transplant etc.

În prezent,  Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti are un deficit de 30% de sânge, avertizează doctor Doina Goşa, directorul Centrului, ceea ce poate pune  sub semnul întrebării unele operaţii care presupun cantităţi mari de sânge: pe cord deschis, transplant etc.

Dr. Doina Goşa se adresează bucureştenilor, în general, şi donatorilor fideli în special să doneze sânge întrucât „deficitul este acum prea mare”.

Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti asigură necesarul de sânge pentru 60 de spitale din Bucureşti, dintre care 14 sunt spitale de urgenţă,  unde sunt transportate cazurile cele mai grave, unde cererea de sânge este cea mai mare.  
Dr Doina Goşa reaminteşte că atât timp cât nu s-a descoperit un înlocuitor al sângelui, singura soluţie pentru a face faţă cererii de sânge şi elemente ale acestuia este donarea şi că pacienţii şi chirurgii se bazează pe acest act benevol, care salvează sau prelungesc viaţa.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră