Coronavirus: achiziții de urgență pentru spitalul Victor Babeș

24 Mar 2020 | scris de A.A.
Coronavirus: achiziții de urgență pentru spitalul Victor Babeș

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat, în sedința extraordinară de ieri, 23 martie 2020, un proiect de hotărâre care prevede demararea procedurilor de achiziție a unui aparat de hemodiafiltrare destinat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babes.

Primarul General, Gabriela Firea: “Continuăm achiziția de aparatură medicală și echipamente destinate spitalelor din București! În perioada imediat următoare este necesar să cumpărăm de urgență un aparat de hemodiafiltrare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babes. Acest aparat va fi utilizat în tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 care dezvoltă complicații renale, întrucât suplinește funcția rinichilor. Deși astfel de tehnologii există în clinicile private din București, este nevoie ca și un spital public să aibă un aparat de acest gen, destinat cazurilor urgente”.

Edilul a mai declarat că în această perioadă s-a mai achiziționat, tot pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babes un aparat care permite o viteză mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extracție automată de acizi nucleici).

Totodata, a fost finalizată achiziția pentru 2 aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecției COVID 19 iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează în regim de urgență achiziții pentru materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți, la solicitarea spitalelor aflate în administrare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră