Coreea de Sud reimpune izolarea și închide din nou școlile

29 Mai 2020 | scris de A.A.
Coreea de Sud reimpune izolarea și închide din nou școlile

Un focar de coronavirus a fost descoperit în Seul și a fost descris de epidemiologici ca o nouă situație de criză, precizează BBC News.

Marea majoritate a celor infectați provin de la un centru important de distribuție din Bucheon. Specialiștii au descoperit virusul pe pantofii și îmbrăcămintea lucrătorilor din acel centru.

În ultimele două zile s-au înregistrat 79 și respectiv 56 de noi cazuri după ce de două luni numărul noilor confirmați a scăzut dramatic fiind perioade în care nu a fost descoperit niciun nou caz.

Specialiștii din domeniul sănătății publice au tras noi semnale de alarmă legate de pericolul focarelor de coronavirus în zonele dens populate din marile orașe. Aceștia au declarat că acest weekend este un moment critic pentru a preveni răspândirea virusului. Au solicitat impunerea unor reguli mult mai dure de distanțare fizică pentru următoarele două săptămâni.

În marile aglomerații urbane se vor închide din nou parcurile și muzeele, iar oamenilor li s-a cerut să evite locurile aglomerate și să renunțe la socializare.

Peste 200 de școli publice au fost închise după ce fuseseră deschise cu doar câteva zile în urmă. În școlile care au rămas deschise au fost impuse reguli stricte de distanțare între elevi, temperatura este monitorizată de mai multe ori pe zi, iar copiii trebuie să completeze zilnic un formular pe o aplicație specială creată ce le permite școlilor să monitorizeze starea de sănătate.

Elevii au fost extrem de fericiți să-și revadă prietenii după 5 luni de izolare, dar cel mai mare regret manifestat a fost legat de imposibilitatea de a se îmbrățișa.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră