Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cere carantinarea Sibiului

11 Noi 2020
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cere carantinarea Sibiului

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a transmis, miercuri, Institutului Național de Sănătate Publică o cerere de carantinare a mai multor localități din județul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu, unde rata de infectare a depășit 11 la mie, informează Mediafax.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, miercuri, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că s-a făcut o analiză de risc ce a fost transmisă INSP.

„DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localități din județul Sibiu și a trimis-o la Institutul Național de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. În momentul în care vom primi acel aviz, sigur că da, vom trece la aplicarea acelor măsuri. (...) Da, se propune carantinarea unor localități din județul Sibiu (...) inclusiv a municipiului Sibiu”, a spus Budescu.

Analiza trimisă la INSP va fi analizată, urmând să se dea un aviz pentru a se pune în aplicare eventuala carantinare.

„Decizia (de carantinare – n.r.) nu ne aparține nouă, ci aparține comandatului acțiunii, respectiv DSU. (...) Vă dați seama că luăm în calcul acest lucru și specialiștii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluție fulminantă la Sibiu. Da, carantinarea este una dintre opțiuni, numai că nu o vom lua noi aici”, a spus subprefectul Sibiului, Rareș Macrea.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, miercuri, o rată de 7,19 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de 11,18 la mie.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră