A zăbovit 60 de ani pe Terra şi a plecat după o criză de inimă, în data de 27 decembrie. I-a supravieţuit patru zile, după care a cedat.
Realizatorul George Lucas vorbeşte despre Carrie în termenii următori: o femeie extrem de inteligentă, dotată cu personalitate foarte colorată.
Actriţă, romancieră şi scenaristă, Carrie Fischer ca interpretat-o pe Leia Organa în povestea Star Wars, dar a fost admirată pentru modul ei sincer de a vorbi şi de a selupta pentru a scăpa de tulburarea bipolară.
Nu întâmplător celebrul Steven Spielberg spunea despre Carrie Fisher că era o forţă a naturii, loialităţii şi prieteniei.
Carrie Fischer a fost diagnosticată cu tulburare bipolară la vârsta de 24 de ani, diagnostic pe care ea l-a acceptat abia cinci ani mai târziu. După acest moment, referirile ei la acest subiect s-au multiplicat. Într-un roman în parte autobiografic, „Bons baisers d Hollywood, actriţa evocă, de asemenea, depedenţa ei de alcool, droguri dure, cocaină, LSD... şi medicamente.
Wishful Drinking, romanul său autobiografic, a fost şi o ocazia de a reveni asupra bolii ei, de a face mărturisiri legate de faptul că a făcut electroşocuri. Talentul ei scriitoriesc a fost admirat atât în roman, cât şi în scenarii.
În 2016, în Guardian, ea descrie tulburarea bipolară ca fiind o boală dificilă, pe care trebuia să o depăşească. Lupta contra simptomelor devine ocazia de a-şi exprima eroismul, de a fi o supravieţuitoare, spunea Carrie. De altfel, vorbele ei stimulatoare i-au adus lui Carrie mai multă admiraţie şi dragoste comparativ cu filmele ei, tocmai datorită atitudinei ei combative. În ochii persoanelor afectate de tulburării mentale, Carrie Fischer era o regină, scria Hannah Jane Parkinson, jurnalistă la Guardian. O regină a cărei moştenire nu poate fi ştearsă cu buretele