Povestea bărbatului care a crescut 30 de copii și a adoptat 5 frați pentru a nu permite ca să fie despărțiți

11 Ian 2022
Povestea bărbatului care a crescut 30 de copii și a adoptat 5 frați pentru a nu permite ca să fie despărțiți

Lamont Thomas a crescut peste 30 de copii ca părinte singur înainte de a recurge la o adopție care ar schimba cinci vieți mici. Thomas s-a retras din plasament pentru a putea călători și pescui. Pensionarul și-a dat seama că nu poate lăsa copiii în sistem și a decis să înceapă din nou plasamentul micuților. La scurt timp după ce a luat această decizie, Thomas a aflat despre cinci frați sub vârsta de șase ani care urmau să se despartă. Nu a putut lăsa acest lucru să se întâmple și a luat decizia dezinteresată de a-i adopta pe toți copiii pentru a-i ține împreună ca familie. 

Lamont este tatăl a 12 copii, 10 dintre copiii săi sunt adoptați, iar doi sunt copiii săi biologici. El a explicat că a început să ajute câțiva prieteni care și-au pierdut copiii din cauza sistemului. 

Apoi a fost certificat oficial ca părinte adoptiv, relatează Good Morning America. A început să adopte copii în 2007. Când vine vorba de cei cinci noi bebeluși ai săi, Thomas a dezvăluit că obișnuia să-i îngrijească pe tatăl lor - așa știa că au nevoie de o casă.

”La început, ajutam niște prieteni. Ei și-au pierdut copilul din cauza sistemului", a spus Thomas. "Am continuat și am fost certificat și am devenit un parinte adoptiv. Nu m-am oprit de atunci.” În 2007, Lamont Thomas a adoptat gemenii Germayne și Tremayne și un alt copil, Jamie. La scurt timp, a adoptat un alt copil, german. După cele patru adopții, a adoptat primul copil pe care l-a îngrijit, Michael. Acei cinci copii adoptați s-au alăturat fiului biologic al lui Thomas, Anthony, și fiicei, LaMonica, pentru a forma o familie mare.

„A fost a treia mea casă de plasament și a ajuns să fie casa mea pentru totdeauna”, a declarat Michael Thomas, 27 de ani, unul dintre fii bărbatului pentru „GMA”. „El [a cunoscut] părinții mei biologici”. „Lamont nu a refuzat niciodată [un copil]”, a adăugat el. „Fie au îmbătrânit, fie s-au întors acasă la propriile familii”.

La ani de la adoptarea lui Michael, Lamont Thomas a crezut că a terminat de îngrijirea copiilor. Copiii lui mai mari se mutaseră, unii chiar și-au întemeiat familii.

Dar în cazul celor cinci frați Zendaya, Jamel, Nakia, Major și Michaela, Thomas a decis să „iasă din pensie”. El a spus că odată l-a îngrijit pe tatăl fraților, așa că a aflat că copiii au nevoie de o casă. Așa că a fost recertificat și a aplicat pentru plasament cu intenția de a adopta.

„Copiii au ajuns să fie luați în îngrijire – cred că a fost din cauza neglijenței”, a spus Lamont. „I-au avut în patru case diferite, patru orașe diferite. Au fost despărțiți de peste un an și jumătate”. Thomas i-a îngrijit pe copii timp de doi ani și, săptămâna trecută, i-a adoptat împreună.

„Îmi aduc energie nouă. Sunt niște copii adorabili, foarte afectuoși”, a spus Lamont.” „Merită să fie crescuți ca frați, iar asta a fost lupta mea.”

 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră