Jurnalistă din Marea Britanie fascinată de Piața Obor: ”iubesc piețe europeane, iar Obor o adaug pe lista mea de favorite”

04 Mar 2023
Jurnalistă din Marea Britanie fascinată de Piața Obor: ”iubesc piețe europeane, iar Obor o adaug pe lista mea de favorite”

În ultima perioadă putem observa pe rețelele de socializare din ce în ce mai mulți englezi care se plâng de lipsa fructelor și legumelor din magazinele din UK. În contextul crizei legumelor din Marea Britanie, The Financial Times a făcut o vizită la Piaţa Obor din Bucureşti, "cea mai mare din ţară", unde verdeţurile de sezon sunt la preţuri rezonabile şi din belşug.

Jurnalista Erica Wagner de la FT scrie că Piaţa Obor a devenit una dintre favoritele ei din Europa şi povesteşte cât de încântată a fost să găsească salata, urzicile si loboda de sezon.

"Cumpăr o salată frumoasă, untoasă, de la Florian cu 3 lei - adică cam 50 de cenţi - împreună cu câteva legături de ceapă de primăvară cu coadă lungă şi luxuriantă; ridichi crocante, roşu aprins; pătrunjel şi mărar. Totalul ajunge la 18 lei. Cocoţat pe taraba lui înălţată din piaţă, grămezi de produse de jur împrejur, Florian mă învaţă să spun „18” în limba română şi aplaudă când spun bine din a treia încercare. Zâmbeşte când spun „mulţumesc” dar cam asta e tot ce pot în româna mea, până acum", îşi începe relatarea jurnalista..

"Sunt la Piaţa Obor, cea mai mare piaţă de produse din ţară, chiar în inima Bucureştiului. Sunt puţine lucruri pe care le iubesc mai mult decât o piaţă europeană - îmi place în special piaţa Lices din Rennes şi piaţa fermierilor de două ori pe săptămână din Dern'sches Gelände din Wiesbaden - iar Obor a fost adăugată acum pe lista mea de favorite", mărturiseşte ea.

"Metroul din Bucureşti este la îndemână şi rapid, iar staţia Obor se află la câţiva paşi de marea hală centrală a pieţei. În jurul ei sunt tarabe mai mici în aer liber pe care se vând ouă, mere, bijuterii, electronice, flori - şi, bineînţeles, vin fiert şi mici, cârnaţii delicioşi care sunt o pasiune naţională. Nouăzeci de tone de produse proaspete ajung aici zilnic pentru a fi vândute: fructe şi legume la parter, cu zeci de tarabe individuale care se întrec în a expune cel mai luxuriant spanac şi cel mai lung praz. Aici există miere, ierburi şi nuci, precum şi un automat uriaş care oferă iaurturi de diferite grosimi. Urci scara rulantă şi găseşti măcelari, brânzeturi şi brutari. Este deschis şapte zile pe săptămână de la 7:00 până la 19:00 - ei bine, se închide la 16:00 duminica".

Jurnalista a avut recentă o postare în care povestește că și o zonă ocupată de război are mai multe legume și fructe în galantare decât în Marea Britanie.

 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră