Dexonline, farsă pentru cei care au vrut să copieze la simularea națională!

15 Mar 2017
Dexonline, farsă pentru cei care au vrut să copieze la simularea națională!

Intrigați de faptul că la simulările la examenul de limba și literatura română de anul trecut, elevii "bine" pregătiți pentru evaluarea cunoștințelor - cu telefoane mobile - au căutat frenetic cuvintele pe care erau puși să le explice în cadrul examenului, dexonline.ro le-a pregătit o surpriză!

Astfel, pe durata simulărilor ce s-au desfășurat în prima zi a săptămânii, dexonline.ro a înlocuit definițiile cuvintelor ce apăreau în grila de examinare oferind alte sinonime și explicații.

Pretutindeni a devenit pururi, a zări, zărit s-a transformat în a zori, zorit și felonie în făloșenie. Evident, și anul acesta, cuvintele menționate au fost în timpul simulărilor în topul căutărilor pe dexonline.

"Am dedus aceste cuvinte inainte sa apucam sa vedem subiectele, urmarind pur si simplu lista cu cele mai cautate cuvinte, in care acestea se detasau clar. Iar statisticile confirma ca nu ne-am pregatit degeaba. Pentru pretutindeni/ pretutindenea si a zari/ zarit, cautarile au fost distribuite astfel: de la 8:00 la 8.59 au fost 9 cautari; de la 9.00 la 9.59 au fost 143 de cautari; de la 10.00 la 10.59 au fost 171 cautari; de la 11.00 la 11.59 au fost 989 cautari", potrivit dexonline.blogspot.ro. 

Ce a nedumerit e faptul că pretutindeni și a zări, zărit, au fost subiecte înscrise pe foile de examinare, dar felonie nu. Explicația numărului crescut de căutări în ceea ce privește felonie a venit un pic mai târziu, după ce administatorii platformei au sesizat apariția sa într-un editorial semnat de Andrei Pleșu.

 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră