Scopul este de a-i familiariza pe elevi cu rigorile acestor examene, dar şi de a le permite ulterior să corecteze eventuale lipsuri identificate astfel, conform rador.ro. Rezultatele, ce vor fi cunoscute pe 4 martie, vor fi analizate de profesori prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii pentru îmbunătăţirea performanţelor la examenele propriu-zise ale evaluării naţionale, ce urmează să fie susţinute la sfârşitul lunii iunie.
Aproximativ 13.000 de elevi de clasa a VIII-a din Capitală susțin simularea Evaluării Naționale. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu, spune că există foarte puține cazuri de școli în care unele cursuri vor fi suspendate, în perioada simulării Evaluării Naționale, dar acestea vor fi recuperate.
"Avem foarte puține cazuri în care se suspendă cursurile în perioada simulării Evaluării Naționale, acestea urmând a fi recuperate până la finalul semestrului. În general, programul nu se modifică, ci se adaptează. Un exemplu ar fi pauzele mai scurte. Nu dorim ca programul cursurilor să fie afectat de simularea Evaluării Naționale", a afirmat Banu pentru agerpres.ro.
Consiliul de Administrație al IȘMB a aprobat vineri eventuale modificări de program în ceea ce privește simularea Evaluării Naționale. Astfel, fiecare școală își va face programul în funcție de capacitatea pe care o are.