UPDATE. Deputaţii au adoptat moțiunea "Şi minciuna poată să ucidă".

18 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
UPDATE. Deputaţii au adoptat moțiunea

Deputaţii urmează să voteze astăzi moţiunea simplă iniţiată de PSD la adresa ministrului justiţiei, Raluca Prună. Semnatarii îi cer demisia pentru o serie de afirmaţii pe care aceasta le-a făcut în plenul CSM, când a susţinut că a minţit la CEDO despre situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.

Raluca Prună a lipsit săptămâna trecută de la dezbaterea moţiunii, dar va fi prezentă astăzi, în plen, pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Într-o scrisoare adresată președintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, ministrul Justiției a transmis scuze că, "din motive independente de voința" sa, nu a putut fi prezentă săptămâna trecută, în plen, la dezbaterea moțiunii simple inițiate de PSD.

"Doresc să am oportunitatea să mă adresez Parlamentului, cu precădere semnatarilor moțiunii simple, înainte de votul programat în ședința plenului din săptămâna 17 — 21 octombrie", afirmă Prună, în scrisoare.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis ca ministrul Justiției să vină în plen marți, de la ora 11:30, a precizat secretarul forului legislativ, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, marți, de la ora 12:30, este programată o ședință de vot final, inclusiv pe moțiunea simplă pe justiție.

 

De asemenea, deputaţii vor vota astăzi şi cererea DNA de a încuviinţa urmărirea penală a Elenei Udrea pentru instigare la luare de mită. Comisia Juridică a recomandat plenului să dea curs solicitării procurorilor anticorupţie, precizează redactorul nostru Andrei Şerban.

 

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră