Victor Ponta: ”Vreau să fiu și eu pe scenă cu cel care învinge, măcar o dată!”

10 Iun 2024
Victor Ponta: ”Vreau să fiu și eu pe scenă cu cel care învinge, măcar o dată!”

Invitat al emisiunii Marius Tucă Show, fostul premier Victor Ponta a participat la o analiză a rezultatelor alegerilor locale și europarlamentare.

”Eu atât spun, am fost pe scenă în 2004, nasol! Am fost pe scenă în 2008, am fost pe scenă în 2014... În 2019, cu Viorica (Dăncilă - N.R), n-am mai fost. Vreau să fiu și eu pe scenă cu ală care câștigă! Măcar o dată în viață. Te rog să-mi spui pe ce scenă să fiu... ”, a declarat Ponta, la finalul dezbaterii, spre amuzamentul celor din studio.

”Puteai să începi cu o încălzire mică și să fii astăzi pe scena lui Nicușor Dan!”, i-a replicat, râzând, Marius Tucă.

În altă ordine de idei, Victor Ponta a realizat, în virtutea rezultatelor de la alegerile locale și europarlamentare, o proiecție despre alegerile prezidențiale, care, cel puțin până în acest moment, vor avea loc peste doar două luni și ceva, în luna septembrie.

”Eu cred că aia e singura bătălie care contează, dintr-un motiv care ține până la urmă tot de decizia lor și anume că au mutat parlamentarele în decembrie, pe model francez.

Adică prezidențiale în septembrie, câștigă unu, cine o câștiga, și după aceea se duce cu valul în decembrie, cum a făcut Băsescu, cu ”dați-mi consiliu general, ca să pot să...”, da?

De ce zic că-s cele mai importante? Pentru că ai schimbat guvernul și, hai să stabilim un lucru, am tot respectul pentru cei 3300 de primari din România, dar ei s-au învățat, toți, mă rog cu excepțiile de rigoare, 5-10%, - ”cine e la guvernare, noi suntem la ăia!”.

Adică nu mai știe nimeni acum care e la PSD, la PNL, care a trecut dintr-o parte din alta. S-a dovedit chestia asta, eu vorbesc de Târgu Jiu, primarul era la PNL, a trecut la PSD. Oamenii spun așa: ”Tu ești cu guvernul, nu mă interesează la ce partid ești, tu ești cu guvernul, mie rezolvă-mi problema asta!”, guvernul dă bani!

De asta spun că prezidențialele, de fapt, vor vor schimba și parlamentul, pentru că vin imediat după.

În 2014, când m-a bătut Iohannis, nu erau parlamentare, n-au putut să schimbe parlamentul, schimbă și primării pentru că primarii care s-au ales acum, or să intre în funcție în septembrie, și vor zice: ”noi suntem cu președintele, că ăla are procurorii, serviciile...”.

Și aici lucrurile-s destul de clare, din punctul meu de vedere: George Simion e pa, acum un an aș fi zis bă intră în turul 2, toată lumea voia cu el în turul 2, pe modelul Le Pen, ca să-l bată. S-a tras în țeapă!

Și atunci au rămas, era să zic doi ”generali”, care au ”armate”: Ciucă și Ciolacu. A mai rămas un ”general” mai vizibil, mai bun, mai pregătit decât ăștia doi, dar n-are ”armată”: Mircea Geoană.

Și au mai rămas câțiva ”locotenenți” care nu vor candida, dar care sunt foarte importanți! Nicușor Dan, de exemplu. Dacă Nicușor Dan candidează la prezidențiale, ia 2%, dar dacă iese și spune: ”eu îl susțin pe...”, nu cred că va zice de Ciolacu, sincer... După care va veni lângă Ciucă primarul Clujului, după care va veni lângă Ciucă primarul Iașiului, după care va veni lângă Ciucă primarul Constanței..

Contează enorm! Eu am fost în birou și pe scenă și în 2004, cu Năstase, și în 2009, cu Geoană și în 2014, era să zic cu mine, și, la prezidențiale, în turul 2, lucrurile n-au nicio legătură cu ce am văzut azi!

Și anume, în turul 2, la prezidențiale, lucrurile stau așa! La Gorj avem plus 20.000 de locuri de voturi, mamă ce tari suntem! La Olt plus 20.000, la Brăila plus 20.000... După care, începem, Cluj - minus 200.000, București - minus 300.000... Hai să plecăm acasă!

De fapt va fi interesant cum se așază locotenenții, și în seara asta Ciucă tocmai a primit niște locotenenți foarte importanți! Pentru că dacă ciucă camdează singur la Cluj, ia 10%, dar dacă el candidează cu Boc lângă el, ia 70%! La fel și în București și multe alte zone.

Mirel Palada, singurul om care mi-a dat sondaje cu adevărate, care mi-a zis că mă bate Iohannis, mi-a zis așa: ”dom'le, cine ajunge în turul doi cu Mircea Geoană, ia bătaie!”. Și Ciucă, și Ciolacu, și oricine!

Problema lor acum e să n-ajungă Geoană în turul 2! Cum poate să n-ajungă Geoană în turul 2?Să intre și să candideze amândoi, Ciucă și Ciolacu! Să intre că au ”armate”, au partide...

Mie nu-mi place chestia asta!  Pentru că aș vrea, dacă intră în turul 2, să câștige Ciolacu. Și eu n-am văzut un ministru de la PSD, foarte bun, care să intre în turul 2 și să câștige”, a declarat Victor Ponta, la Marius Tucă Show.

Alte stiri din Politic

Ultima oră