Vasile Blaga, afirmație surprinzătoare în lupta pentru debarcarea lui Tăriceanu

09 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Vasile Blaga, afirmație surprinzătoare în lupta pentru debarcarea lui Tăriceanu

"Să vină PSD-ul cu un om la locul lui și să preia, că noi îl votăm la președinția Senatului. Domnia sa (n.r. Tăriceanu) este de un populism deșănțat. Acțiunile domniei sale față de justiție le vedeți în fiecare zi. Dacă le-ar face pe la sediul ALDE, nicio problemă. Dar, când tu folosești tribuna Senatului zi de zi și ceas de ceas să-ți promovezi ideile și pe tine ca partid, lucrul nu e la locul lui", a spus Vasile Blaga, care a precizat că nici el și nici prim-vicepreședintele Teodor Atanasiu nu doresc să ocupe funcția de șef al Senatului, așa cum au avansat unii.

"Nici eu, nici Atanasiu nu ne dorim președinția Senatului și nici nu vom candida pentru președinția Senatului. (...) Eu sunt convins că, din toamnă, PNL va avea și funcția de președinte al Senatului și al Camerei și prim-ministru, prin vot popular, așa cum e în democrație", a conchis Blaga.

Miercuri, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii vor solicita înlocuirea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în momentul în care vor strânge numărul necesar de semnături pentru inițierea acestei proceduri - și anume jumătate plus unu din totalul senatorilor.

"Nu o să facem niciodată niciun compromis nici cu PSD, nici cu UNPR, nici cu altcineva de pe stânga, care, din punctul nostru de vedere, nu reprezintă vreun exemplu de credibilitate. Am spus că inițiem acest demers, colegii mei fac toate eforturile să coaguleze acel număr de jumătate plus unu, pentru ca demersul să aibă succes, pentru că inițierea procedurii nu înseamnă neapărat succesul acestei proceduri. În momentul în care vom avea jumătate plus unu numărul de semnături din totalul Senatului atunci vom depune acest lucru. Nu am spus că am renunțat, nici nu vom spune că vom merge înainte, vă spun că lucrăm la acest demers, vom vedea ce putem să facem", a spus Gorghiu, la Parlament.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră