UNPR nu mai vrea să-l dea jos pe Tăriceanu, dar PNL aşteaptă semnăturile

04 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UNPR nu mai vrea să-l dea jos pe Tăriceanu, dar PNL aşteaptă semnăturile

"În acest moment, așa cum am mai spus-o, această dezbatere nu este preocuparea UNPR. Poziția domnului Tăriceanu nu cred că va fi pusă în discuție nici astăzi, nici săptămâna aceasta. Discuția aceasta nu ne aparține, nu suntem preocupați în acest moment de schimbarea președintelui Senatului României(...) Dezbaterile continuă, dar, în acest moment, când vorbim, pentru noi, UNPR, nu este o miză schimbarea președintelui Senatului. Dacă la un moment dat celelalte forțe politice — PSD, PNL, UDMR și ceilalți — vor pune în discuție așa ceva, vom fi prezenți'', a declarat Vochițoiu.

În schimb, liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a declarat, luni, pentru Mediafax, că PNL va amâna depunerea semnăturilor pentru revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în urma discuţiei avute cu liderul UNPR din Senat.

"Eu am vorbit cu liderul de grup de la Senat şi mi-a comunicat că doreşte să amânăm demararea acestui proces pentru că se află în proces de strângere de semnături", a declarat liderul PNL din Senat, Ion Popa. El a afirmat că depunerea semnăturilor va fi amânată până la o dată care va fi stabilită de comun acord cu UNPR.

”Reamintesc faptul că acest demers a fost pornit de o declaraţie a celor de la UNPR, la congresul de săptămâna trecută. În şedinţa BPN de săptămâna trecută am votat că vom susţine acest demers de revocare a preşedintelui Senatului”, a mai spus Ion Popa.

Alte stiri din Politic

Ultima oră