Rovana Plumb (PSD) catre Alina Gorghiu (PNL): Nu va mai protejati coruptii!

10 Mai 2015
Rovana Plumb (PSD) catre Alina Gorghiu (PNL): Nu va mai protejati coruptii!
Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, îi cere Alinei Gorghiu, copreședinte PNL, să nu mai protejeze corupții din partid și să pună ''capăt'' tăcerii cu privire la problemele lui Cristian Adomniței, seful CJ Iasi, cercetat de DNA  sub contro judiciar pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

"Vă cer, doamnă Gorghiu, să puneți capăt tăcerii cu privire la problemele cu legea ale domnului Cristian Adomniței, să luați atitudine și să arătați românilor că aveți coloană vertebrală! Tăcerea dumneavoastră în cazul Adomniței este una complice! Deși el este aflat sub control judiciar, a fost ferit chiar și de cea mai mică mustrare din partea dumneavoastră! Cred că în asemenea condiții este legitim să ne întrebăm dacă nu cumva tratamentul preferențial vine ca urmare a susținerii de care v-ați bucurat din partea dânsului pentru conducerea PNL. Dar adevărata ipocrizie în acest caz vine din virulența cu care v-ați repezit să atacați PSD pentru cazul primarului Nichita, care nici măcar nu este cercetat în vreun dosar de corupție și care, spre deosebire de domnul Adomniței, s-a autosuspendat din toate funcțiile din partid'', afirmă Rovana Plumb, conform agerpres.ro, într-o scrisoare deschisă adresată copreședintelui PNL, Alina Gorghiu.
Rovana Plumb susține că noul PNL ''a fost cotropit'' de vechiul PDL, iar declarațiile privind ''integritatea politică din România'' au fost ''cuvinte fluturate'' în spațiul public.

Președintele Consiliului Național al PSD mai spune că lista eșecurilor Alinei Gorghiu ''în lupta anti-corupție din propria ogradă devine neîncăpătoare'' și îi reamintește liderului PNL că și-a asumat public că va reforma partidul.

''Ați câștigat șefia PNL asumându-vă public că veți reforma PNL, într-o așa-zisă campanie de curățare a formațiunii politice pe care o conduceți. De atunci și până acum vorbiți încontinuu despre stat de drept, justiție și lupta anti-corupție. Cu toții am crezut că, un lider tânăr ca dumneavoastră, va veni cu o abordare nouă, proaspătă în politică! Dar iată că, privind retrospectiv, ați ratat toate șansele de a transpune în realitate obiectivele pe care vi le-ați asumat! Mai mult decât atât, ați preluat ipocrizia, demagogia și minciuna prin care s-a consacrat vechiul PDL. Nu pot să nu observ cum așa-numitul nou PNL a fost cotropit, de fapt, de noul PDL. Iar aceasta în doar câteva luni. Ați vorbit neîncetat despre integritatea politică din România. Ați fluturat câteva cuvinte în spațiul public, dar n-ați făcut nimic! Nicio acțiune concretă! Nu mai clamați principii pe care nu le aveți'', subliniază Rovana Plumb.

Totodată, ea afirmă că discursurile Alinei Gorghiu sunt ''mincinoase'', spre deosebire de PSD, ''care a adoptat deja cele mai ferme criterii de integritate.

Alte stiri din Politic

Ultima oră