Marius Tucă Show. Firea anunţă că va candida la Preşedinţie dacă va fi susţinută de PSD-ALDE-Pro România, dar...

18 Iul 2019 | scris de Mediafax
Marius Tucă Show. Firea anunţă că va candida la Preşedinţie dacă va fi susţinută de PSD-ALDE-Pro România, dar...

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, la "Marius Tucă Show", că vrea să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, precizând că e normal să vrea să continue proiectele începute în administraţie.

Cu toate acestea, Gabriela Firea nu a exclus varianta de a candida la Cotroceni, dacă ar fi considerată „o soluţie optimă” de către colegii din PSD, de către partenerul de coaliţie ALDE, condus de Tăriceanu, dar şi de către foştii colegi de la Pro România.

"Florentin (Pandele, soțul dnei Firea - n.r) vrea să candideze, dar depinde de ce fac eu. Vedem ce se întâmplă. Depinde de ce voi face eu în perioada următoare (...) Mă voi întâlni, în afară de activitatea la primărie, cu colegii mei, este normal să ne întâlnim să vorbim, să discutăm, îmi pasă, ne pasă, nu cred că trebuie să fim indiderenţi la ceea ce se întâmplă în ţară, sunt multe de făcut în ţară şi în Bucureşti. Mă interesează şi ţara, sunt românăc, sunt cetăţean român, sunt implicată în politică, ar fi anormal să nu mă intereseze ceea ce se întâmplă în ţară. Avem viză în continuare pentru SUA, MCV, iată câte sunt de făcut şi pentru ţară", a declarat Gabriela Firea, la "Marius Tucă Show".

Întrebată în ce condiţii ar candida la prezienţiale, Gabriela Firea a replicat: "În condiţiile în care aş fi considerată de către colegii mei din PSD, de către partenerul nostru ALDE, de domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, şi de către foştii noştri colegi de la Pro România, de către domnul Victor Ponta, că aş fi cea mai bună soluţie pentru zona de centru-stânga. Dacă ei, printr-o analiză nu de jocuri de culise şi nu de sforării, ci lucid, conştient, asumat, vor face în perioada urnătoare această analiză, împreună, pentru a ne maximiza şansele, sunt şi eu una dintre persoanele care poate să fie analizată, măsurată, nu ştiu, studiată şi să se ia decizia cea mai bună. Că e vorba de mine, de domnul Tăriceanu, de doamna Dăncilă, de oricare alt coleg, eu nu am vrut să rămân în situaţia în care să mi se spună că sunt încremenită în proiect, că sunt un om politic mărginit, limitat chiar, că orgoliul meu este mult prea mare şi mă conserv, îmi conserv procentajul de încredere după 3 ani de mandat. Aşa am ajuns la această viziune".

Edilul a reiterat ideea potrivit căreia candidatul PSD la alegerile prezidenţiale trebuie să câştige alegerile prezidenţiale.

"Avem prima şansă în această formulă. După mandatul domnului Iliescu, această zonă politică nu a mai fost reprezentată la Palatul Cotroceni. Eu spun că am fi putut aduce lucruri mai bune. Nu vreau să critic pe nimeni şi nu vreau să aduc să arăt acum cu săgeata către cineva. Eu spun că am fi putut face lucruri foarte bune pentru această ţară. Voi susţine un candidat PSD în care să cred şi în şansele căruia să cred. Dacă nu voi crede, voi vedea la acel moment cum mă voi implica şi voi comunica", a completat Firea.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră