Ramona Ioana Bruynseels îşi lansează candidatura la Preşedinţia României

07 Iul 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Ramona Ioana Bruynseels îşi lansează candidatura la Preşedinţia României Galerie foto (2)

Fostul consilier de stat în Aparatul de lucru al premierului, Ramona Ioana Bruynseels, îşi lansează, azi, candidatura la Preşedinţia României, din partea Partidului Puterii Umaniste.

Ea este, de altfel, şi prima femeie care anunţă că intră în cursa pentru Preşedinţia ţării, decizia fiind luată în cadrul congresului partidului, formațiune în care este și Cristian Popescu Piedone.

În premieră în politica românească, umaniştii au ales la congres o conducere colegială, formată din Ramona Ioana Bruynseels - Preşedinte al Biroului Executiv, Cristian Popescu Piedone - Preşedinte al Consiliului Naţional şi Alfred Laurentiu Mihai - Lider al Forumului Umanist şi membru fondator al partidului.

„În perioada următoare voi face cunoscute prioritățile candidaturii mele. Vor fi teme concrete, necesare, fără populisme, fără excese. Va fi o candidatură fără minciuni, fără promisiuni neacoperite. O candidatură cinstită!  Așa că, în ciuda lui „nu se poate” pe care l-am auzit deja șoptit în jurul meu și îl intuiesc în privirile multora, eu Ramona Ioana Bruynseels… sau, dacă preferați, simplu, Ramona Ioana… accept cu încredere nominalizarea dumneavoastră. Îmi asum zâmbetele condescendente ale analiștilor, ale reprezentanților marilor partide și ale celor care se vor întreba „al cui om sunt eu” – pentru că ei nu pot concepe că există și conștiinte libere. Parteneriate principale, nu compromisuri imorale! Fiecare întelege cu propria masură”, declarat Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la alegerile prezidențiale în cadrul Congresului.

Lansarea candidaturii la Preşedinţie a Ramonei Ioana Bruynseels, candidat al Partidului Puterii Umaniste, este programată pentru ora 13.00, la Sala Polivalentă din Bucureşti, ocazie cu care Ramona Ioana Bruynseels va transmite un mesaj de forță pentru toate doamnele și domnișoarele din România.

Aceasta a fost consilier de stat pentru mediul de afaceri în Aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă.

Ea a condus Direcția Coordonare Politici și Priorități, în guvernarea lui Mihai Tudose.

De profesire jurist, Bruynseels a urmat, în perioada 2014-2015, Univesitatea Harvard - Şcoala de Guvern "John F Kennedy", unde a primit două premii speciale pentru excelenţa academică şi contribuţia la comunitatea Harvard Kennedy:  Premiul Raymond Vernon şi Premiul Lucius Littauer, scrie News.ro.

Anterior, ea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir", având şi un master la aceeaşi universitate, dar şi  Colegiul Naţional de Apărare - Academia de Înalte Studii Militare.

Bruynseels a fost consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Ministerului Apărării Naţionale - Corpul 4 Armată Teritorial Cluj-Napoca, iar între 2005 şi 2016 a ocupat mai multe funcţii în cadrul BCR.

Începând din iulie 2017 a fost consilier de stat şi ulterior secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din decembrie 2018 a fost consilier de stat în Aparatul propriu de lucru al premierului, până în mai 2019, când a demisionat.

După o relaţie de 18 ani, Ramona Ioana Bruynseels s-a căsătorit în mai 2019 cu Dominic Bruynseels, preşedintele First Bank, mai în vârstă cu aproape 30 de ani decât ea.

Ei au împreună două fetiţe.   

”Suntem împreună de mulţi ani. Avem două fetiţe, am împărţit bucurii şi necazuri. Am trăit pe trei continente. Nu a fost întotdeauna uşor, însă dragostea, respectul şi dorinţa de a reuşi ca familie ne-au readus la mal de fiecare dată când am fost încercaţi de valuri. Astăzi zâmbesc atât de larg în mare parte datorită ţie, Dominic. 11 mai 2019. Familia mea s-a întregit şi în faţa lui Dumnezeu”, a scris Ramona Ioana Bruynseels pe pagina ei de Facebook.

UPDATE

 Evenimentul de lansare a candidaturii Ramonei Ioana Bruynseels a început cu un concert susţinut de Bere Gratis, scrie News.ro.

Printre cei prezenţi s-a aflat şi mama Ramonei Ioana Bruynseels, care a plâns atunci când fiica sa a povestit cum punea bani deoparte să îi poată cumpăra ghetuţe de iarnă, mai mari cu un număr, pentru a-i fi bune şi în anul următor. Bruynseels a povestit, la începutul discursului său, cum mama sa a crescut-o singură, mulţumindu-i acesteia.

Ea a continuat spunând că studiile i-au deschis multe porţi, având o carieră de succes.

"Peste tot însă pe unde am ajuns am simţit acelaşi lucru: acasă, cu adevărat acasă, cu adevărat în largul tău, este doar printre ai tăi, este doar acolo unde-ţi sunt bunicii, străbunicii, amintirile şi rădăcinile. Aşa că după ce am absolvit cursurile Şcolii de Guvern din SUA am rezistat tentaţiei de a-mi clădi un destin american şi m-am întors în România", a afirmat ea.

Ea a spus că orice om poate face minuni dacă îşi doreşte cu adevărat.

"Un om potrivit în poziţia potrivită poate schimba România în bine. Acesta este obiectivul candidaturii mele, acesta este motivul pentru care vreau să rămân şi să muncesc în România astfel încât împreună cu oamenii de încredere, români cinstiţi, români curaţi şi frumoşi (…) îmi doresc ca cu aceşti români, deci cu majoritatea covârşitoare a românilor să clădim o nouă Românie, să găsim o nouă cale, o cale de care să fim mândri cu toţii. Vă întreb: merită România şi fiecare român un destin mai bun. Şi eu cred şi simt la fel. Schimbarea despre care vorbim şi în care cred este însă deja realitatea noastră imediată, este realitatea în care trăim", a afirmat Bruynseels.

Ea a adăugat că schimbarea a început deja în lumea internetului, a Instagramului, a Facebook-ului.

"Nimic nu mai este şi nu mai poate fi aşa cum a fost acum 20, 30 sau 50 de ani. Nu mai putem fi minţiţi, manipulaţi ţinuţi cu ochii închişi sau cu urechile astupate. Credeţi că milioane de români care au stat recent la coadă în faţa secţiilor de votare au făcut-o de dragul vreunui mare partid politic? Credeţi că au făcut-o de dragul politicienilor actuali pe care îi avem în România? Nu au făcut-o de dragul niciunui partid politic şi de dragul niciunui om politic pe care îl avem în acest moment. Au făcut-o pentru că îşi doresc schimbarea, n-au făcut-o pentru mari bărbaţi de stat, care între noi fie vorba îi vedem că îşi pun piedici ca ăştia mici, în curtea şcolii", a mai spus candidatul Partidului Puterii Umaniste.

Bruynseels a spus că şi cozile de la secţiile de vot, campaniile civice de pe Facebook, protestele din centrul oraşelor au ca principal motiv dorinţa de schimbare a românilor.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră