Deputaţii au decis: Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

09 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Deputaţii au decis: Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției privind redefinirea familiei. În prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

Iniţiativa cetăţenească a fost depusă în Parlament de Coaliţia pentru Familie, împreună cu 3 milioane de semnături de susţinere (foto). Aceasta prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor". Proiectul urmează să fie dezbătut și votat în Senat.

Iniţiativa de revizuire a Constituţiei se votează atât în Cameră, cât şi în Senat cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, iar dacă textele celor două camere sunt divergente se votează cu trei pătrimi în plenul reunit.După adoptare, proiectul de revizuire a Constituţiei trebuie aprobat prin referendum.

În Camera Deputaţilor, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei a fost adoptată cu 232 de voturi "pentru", 22  "împotrivă" și 13 abțineri. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră