Da, Klaus Iohannis a ajuns viral pe internet! (VIDEO)

30 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Da, Klaus Iohannis a ajuns viral pe internet! (VIDEO)

Imaginile video cu preşedintele Iohannis, care mută din faţa sa steagul Marii Britanii şi al Uniunii Europene, sâmbătă, în timpul unei conferinţe de presă la Bruxelles, a generat rapid o adevărată furtună pe reţelele de socializare, relatează express.co.uk. 

Preşedintele român Klaus Iohannis şi-a întrerupt brusc conferinţa de presă după summitul UE de la Bruxelles pentru a scoate steagul Marii Britanii din cadru. 

În videoclipul, care l-a scurt timp a devenit viral, liderul european vorbea despre Brexit când a ieşit din cadru şi a păşit înainte pentru a da la o parte steagul UE. 

 

 

Unii utilizatori de social-media au criticat actul minor, în timp ce alţii l-au considerat perfect pentru a ilustra ce înseamnă Brexitul. Steagul UE a fost expus în timpul conferinţei de presă, alături de emblema Uniunii Europene. 

Deşi jurnaliştii britanici susţin că e neclar de ce preşedintele Iohannis a îndepărtat steagurile, şeful statului se aude în inregistrare cum îi întreabă pe ziarişti dacă aşa e mai bine, în sensul că îl pot vedea pe cel care le vorbeşte. Altfel spus, a mutat steagurile pentru a-i vedea pe jurnalişti şi jurnaliştii pe el.

Un grup favorabil rămânerii Marii Britanii în UE a scris pe Twitter : "Preşedintele român mutând steagul Regatului Unit în această dimineaţă la conferinţa de presă a UE ilustrează perfect realitatea Brexit".

Alţii, pe alte conturi, au criticat gestul, considerându-l "ridicol şi meschin". Adresându-se jurnaliştilor, preşedintele român a spus că problema cea mai urgentă a Brexitului sunt cetăţenii europeni înşişi, în special rezidenţii români din Marea Britanie, mai scrie express.co.uk.

Alte stiri din Politic

Ultima oră