Congres online la PSD. Dîncu: PSD a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea

22 Aug 2020 | scris de A.V.
Congres online la PSD. Dîncu: PSD a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea

Social democrații își aleg sâmbătă conducerea în cadrul unui congres extraordinar organizat prin video-conferință.

Alegerile interne din PSD sunt lipsite de miză după ce în cursa pentru funcția de președinte s-au depus doar două candidaturi: Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici.

Marcel Ciolacu a declarat, marți la Palatul Parlamentului că acest Congres este un moment de răspântie în viaţa politică, atât cea a partidului, cât şi a întregii scene româneşti, scrie hotnews.ro.

Marcel Ciolacu: "PSD arată că are capacitatea de a se adapta noului şi de a fi deschizător încă o dată de drumuri, şi sunt ferm convins că şi restul forţelor politice n-au altă alternativă nici anul acesta, nici anul viitor, de a ţine congrese decât în această formă. Şi ne bucurăm că iarăşi PSD-ul va fi un etalon de organizare a unui congres online. Avem nevoie de o conducere validată de Congres, aleasă de către colegii mei, înaintea a două examene electorale importante - respectiv alegerile locale şi alegerile generale. (...) Anul viitor, cum este şi normal, va avea loc un congres ordinar, cu alegeri de la bază către vârf în sistemul piramidal clasic", a precizat Ciolacu.

Candidat la șefia Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a declarat înaintea congresului că PSD a trecut printr-o criză, a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea, în trei ani de zile, iar acest Congres este „Congresul ultimei şanse”.

Vasile Dîncu: "PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”

LIVE TEXT, AICI

Alte stiri din Politic

Ultima oră