Potrivit surselor din partid, citate de B1tv, Cătălin Predoiu a refuzat categoric propunerea de a fi candidatul PNL, pentru că încă îşi doreşte să fie viitorul premier. Astfel că numele vehiculat acum în rândul liberalilor, pentru șefia Capitalei, este cel al lui Marian Munteanu.
Potrivit surselor politice, Marian Munteanu ar urma să fie propus BPN-ului liberal, în această seară, de către comisia de unificare. Marian Munteanu a fost preşedinte al Ligii Studenţilor la începutul anilor '90. Ulterior, a fost primul preşedinte al Alianţei Civice. În anul 2000, a avut o scurtă aventură politică cu formaţiunea lui Virgil Măgureanu, fiind pe punctul de a candida la preşedinţia României.
Reamintim că Ludovid Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei. Asta după ce DNA l-a pus sub urmărire penal într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru campania electorală. Orban a fost pus sub control judiciar și a anunțat că renunță la candidatură și la funcția de prim-vicepreședinte al PNL.
Potrivit unui comunicat al DNA, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri, cerându-i bani pentru campania electorală la alegerile locale, bani care ar fi urmat să ajungă, potrivit surselor citate, la două posturi de televiziune.
CITIŢI ŞI: E OFICIAL! Motivul pentru care este anchetat Orban: bani pentru campania electorală
Iată care sunt acuzaţiile procurorilor în cazul lui Ludovic Orban:
„La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Orban Ludovic trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a)să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei şi la Poliţie ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
e)să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv de persoanele anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale (nici prin mass-media);
f)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme