Băsescu: Statul, capturat de o „sectă a securităţii naţionale”. Alegerile devin irelevante

18 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu: Statul, capturat de o „sectă a securităţii naţionale”. Alegerile devin irelevante

Fostul preşedinte afirmă că „secta securităţii naţionale” este bine susţinută de acoperiţii din presă şi este formată din oameni care "reuşesc să facă aproape irelevantă activitatea şi decizia politică acum, dar foarte probabil şi în viitor". Este vorba despre "unii şefi ai instituţiilor de forţă ale statului şi din justiţie, doctori plagiatori în ştiinţele securităţii şi în ştiinţe juridice, academicieni secreţi în securitate naţională beneficiari de rente viagere, participanţi la cursuri de securitate naţională, toţi bugetari bine plătiţi, risipiţi în toate instituţiile statului în funcţii cheie".

"Avem un guvern în care <secta securităţii naţionale> este bine reprezentată prin domnii miniştri Vasile Dîncu, Petre Tobă şi Adrian Curaj, dar, în egală măsură, secta este bine reprezentată la preşedenţie, în ambasade, ANAF, ANI, DIPI, Parlament, ministere, agenţii guvernamentale. Sunt oameni care se sprijină şi se protejază unii pe alţii", afirmă Băsescu.

El mai spune că avalanşa de solicitări privind arestarea preventivă parlamentarilor în baza unor denunţuri pentru fapte presupus a fi săvîrşite cu 3,4,5,6...10 ani în urmă este o metodă eficientă de discreditare a Parlamentului şi de neutralizare a acestuia. În opinia sa, acest lucru esenţial pentru ca „secta” să poată acapara puterea.

Băsescu susţine că efectul politicii de discreditare la grămadă a oamenilor politici şi a instituţiilor politice va fi apariţia partidelor extremiste radicale, cu lideri carismatici şi puternici, care vor încuraja naţionalismul exacerbat, izolaţionismul naţionalist şi, cu certitudine, reorientări strategice în politica externă.

Alte stiri din Politic

Ultima oră