Băsescu, primul atac la noul ministru al Justiţiei: A încercat mistificarea rezultatului la urne

23 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu, primul atac la noul ministru al Justiţiei: A încercat mistificarea rezultatului la urne

Liderul PMP, Traian Băsescu, a lansat, joi, primul atac la fostul judecător CCR, Tudorel Toader, proaspăt numit ministru al Justiţiei. Băsescu reaminteşte atitudinea lui Toader în celebrul scandal Erata CCR, declanşat după referendumul din 2012 privind suspendarea sa din funcţie, şi se întreabă dacă ministrul Justiţiei va încălca legea de dragul celor care l-au numit în această funcţie. El admite însă că Tudorel Toader "ştie carte".

"Îmi aduc aminte încercarea disperată a judecătorului Curţii Constituţionale Tudorel Toader, din vara anului 2012, după desfăşurarea referendumului de suspendare. Atunci, judecătorul din Iaşi a făcut opinie separată, încercând mistificarea rezultatului de la urne şi susţinând că Preşedintele României trebuie demis, în condiţiile în care, la vot, se prezentaseră doar 46 la sută din electori, şi nu 50 la sută plus unu, aşa cum cerea Legea Referendumului în mod expres. Pentru mine a fost clară înregimentarea judecătorului constituţional în corul pesedisto-liberal, condus de Ponta şi Antonescu, autori ai unei lovituri de stat care a îngrijorat lumea occidentală şi a decredibilizat România", afirmă fostul preşedinte pe pagina sa de Facebook.

Băsescu spune acum că nu are dubii că poziţia de atunci a judecătorului era puternic influenţată de sponsorul său politic, Relu Fenechiu. "Aflând despre nominalizarea Domnului Tudorel Toader la Justiţie, nu pot să nu mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacţie celor care l-au numit. Există însă un avantaj ce nu poate fi contestat prin nominalizarea lui Tudorel Toader la justiţie: în mod cert, ŞTIE CARTE", mai afirmă fostul preşedinte.

Alte stiri din Politic

Ultima oră