Traian Băsescu explică de ce a fost invitat la parada de 1 Decembrie:„Băieţi, cântaţi la altă masă“

02 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
Traian Băsescu explică de ce a fost invitat la parada de 1 Decembrie:„Băieţi, cântaţi la altă masă“

"Băieţi, cântaţi la altă masă aria "penalului victimă"

Bag de seamă că o gaşcă întreagă de zurbagii din politica autohtonă, în frunte cu Victor Viorel Ponta, încearcă să se victimizeze că nu au fost invitaţi de Iohannis la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională.

Marea întrebare a zurbagiilor este "de ce a fost invitat Băsescu şi noi nu, că şi Băsescu este penal ca şi noi".

Păi, dragi zurbagii, luaţi notă de următoarea realitate:

1. Nu am nici un dosar penal trimis în instanţă.

2. Nu sunt inculpat în nici un dosar penal nou sau dintre cele în care anterior se dăduse NUP pentru inexistenţa faptei (nu pe imunitate), dar redeschise de Parchetul General prin grija procurorilor Niţu şi Sutiman.

3. De la redeschiderea dosarelor, am răspuns tuturor solicitărilor procurorilor, avocatul meu a asistat la toate audierile de martori şi trebuie să vă spun că, în dosare (achiziţie apartament Mihăileanu în anul 2002 şi achiziţie teren în 2000), nu a intervenit nimic nou care să justifice inculparea mea sau nemenţinerea soluţiilor de NUP date iniţial de Parchetul General. Vă asigur că, dacă existau elemente noi, procurorii nu ar fi ezitat să mă inculpe, deoarece acesta a şi fost obiectivul redeschiderii dosarelor.

4. Faptul că Parchetul General tergiversează reînchiderea dosarelor nu are o explicaţie decât în realităţi pe care azi mă abţin să le exprim.

Aşa că, dragilor, dacă vreţi să cântaţi aria "penalului victimă", cântaţi-o la altă masă, nu la masa mea, pentru că eu nici nu sunt inculpat şi nici trimis în judecată în dosare penale", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Elena Iordache, procuror la Parchetul General, cere sa fie redeschis dosarul de mită al lui Traian Băsescu, în care era acuzat că ar fi luat şpagă o maşină şi un teren de la Costel Căşuneanu. Procuroarea spune că pentru a continua cercetările în dosarul de spălare de bani al fostului preşedinte, are nevoie ca dosarul de mită de la DNA să fie redeschis.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră