Băsescu ar vrea ca şi Iohannis să fie jucător

15 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Băsescu ar vrea ca şi Iohannis să fie jucător

Preşedintele Iohannis a anunţat că în zilele următoare va face publice data şi întrebarea refendumului pentru continuarea luptei anticorupţie, dar predecesorul său, Traian Băsescu îi sugerează să fie jucător şi la consultarea populară să introducă şi o altă întrebare.

"Oare va juca Domnul Preşedinte Iohannis?", este întrebarea cu care Traian Băsescu îşi începe postarea pe Facebook despre referendumul anunţat de Iohannis. Fostul preşedinte reaminteşte că referendumul din 2009, prin care a propus reducerea numărului de parlamentari la 300, deşi validat de CCR, nu a fost pus în aplicare, încălcându-se Constituţia. 

Este motivul pentru care el îi sugerează şefului statutului să introducă o întrebare privind reducerea numărului de parlamentari, care, în opinia sa ar  fi un catalizator pentru prezenţa la vot a românilor şi nici nu ar repeta întrebarea din 2009.

"Azi, Preşedintele Iohannis ar putea introduce la referendumul pe care îl va declanşa şi întrebarea: Sunteţi de acord ca Parlamentul României să fie format din 100 senatori şi 200 deputaţi ?. Această întrebare, dacă referendumul va fi validat, face imposibilă nerespectarea rezultatului referendumului pentru că nu mai este necesară modificarea Constituţiei, ci doar a Legii Electorale", conchide Băsescu.

Deputaţii PNL şi PSD au votat marţi împotriva proiectului de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300, singurii care au susţinut iniţiativa PMP de aplicare a rezultatului referendumului din 2009 fiind deputaţii USR.

"PMP a propus o iniţiativă legislativă în Parlament prin care a cerut ca numărul parlamentarilor să fie redus la 300. (...) De ce mai organizăm un nou referendum în condiţiile în care PSD şi PNL astăzi au respins iniţiativa de a reduce numărul de parlamentari la 300?'', a declarat deputatul PMP Eugen Tomac.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră