”Dragnea ştie că poate să cumpere cu bani şi favoruri unele televiziuni, radiouri, ziare naţionale sau locale la pachet cu destui "deontologi".
Tot Dragnea şi haita lui au înţeles că mediul on-line, reţelele de socializare nu pot fi controlate sau cumpărate şi că acestea au devenit o alternativă viabilă la mass-media tradiţionale.
Internetul este o alternativă care face campaniile electorale mult mai greu de controlat mediatic, iar electoratul mult mai bine informat şi mai puţin manipulabil. De aceea, prin LEGEA DEFĂIMĂRII, în preajma alegerilor, Dragnea vrea să pună sub control internetul", a scris Traian Băsescu pe contul personal de Facebook.
Fostul președinte îl avertizează pe Dragnea că de libertatea internetului se bucură peste 8 milioane de români.
"PS - Oare vrea Dragnea să fim alături de China, Rusia, Iran, Siria, Turcia etc din punct de vedere al libertăţii de exprimare?”, a mai scris Băsescu pe Facebook.
Cât v-ar putea costa o postare defăimătoare pe Facebook
Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale — între 2.000 lei și 100.000 de lei.
Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.
Amendamentul a fost propus de deputatul PSD Liviu Dragnea, inițiator al proiectului de lege, care a invocat OUG 137/2000, republicată în 2014, potrivit căreia constituie contravenție, "dacă fapta nu intră sub incidența legii penale, orice comportament manifestat în public, având caracter de propagandă naționalist-șovină, de instigare la ură rasială sau națională, ori acel comportament care are ca scop sau vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia".
Se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate, prevede modificarea adoptată de cele două comisii.
În forma adoptată de Senat, amenda pentru discriminarea unui grup social se încadra între 2.000 lei și 60.000 lei.
Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.