Tradiții și superstiții. Sfaturi băbești. De ce nu e bine să te uiți în oglindă

12 Iul 2022 | scris de Paul Rogojinaru
Tradiții și superstiții. Sfaturi băbești. De ce nu e bine să te uiți în oglindă

Tradiții și superstiții. Uitatul în oglindă. Nu e bine să se uite cineva seara într-o oglindă, că moare sau orbește ori vede numai stafii. În special copilul, până n-a împlinit un an, nu trebuie lăsat să se uite în oglindă, căci îi vor crește dinții anevoie, va deveni gângav ori va rămâne mut, ori i se va schimba fața și se va face urât. După alții, copilul poate să se deoache singur și va plânge noaptea, iar când va crește mare va deveni curvar.

Tradiții și superstiții. Uitatul în oglindă. La aromâni, copilul nu e lăsat să se privească în oglindă până la vârsta de trei ani, căci riscă să devină epileptic. Femeia îngreunată să nu se uite în oglindă, căci se sperie copilul într-însa și poate căpăta boala copiilor. Nici lăuza nu trebuie să se uite în oglindă, căci i se poate arăta necuratul.

Tradiții și superstiții. Uitatul în oglindă. Să nu te uiți în oglindă cu o femeie ce are menstruație, căci capeți pete pe obraz. Să nu te uiți în oglindă când mănânci, că-ți mănânci norocul. Dacă se uită cineva pe geam sau pe gaura cheii în casa altuia, i se face ulcior la ochi.

Tradiții și superstiții. Uitatul îndărăt. Noaptea, pe întuneric, nu e bine să te uiți îndărăt, căci rămâi cu gâtul strâmb. Cine se uită la găină când ouă, orbește. Când vin flăcăii și fetele mari, la Paști, de la biserică, să se uite în fântână, ca să fie ca apa de frumoși tot anul. Dacă se uită cineva pe fereastră, dimineața, când se trezește, uită cele visate peste noapte.

Alte stiri din Obiceiuri si Traditii

Ultima oră