Travka e un grup garantat 100%

22 Ian 2017 | scris de Alex Revenco
Travka e un grup garantat 100%

În această seară, de la ora 22.15 grupul Travka cântă în emisiunea lui Cătălin Ştefănescu, pe TVR1 și TVR HD.

Grupul Travka s-a format în 2002 la Focșani, remarcându-se imediat în underground-ul de la acea vreme. Un an mai târziu începe să apară în concertele susținute la festivaluri în fața a mii de oameni. În iarna anului 2004 încep înregistrările pentru primul album, „Corabia nebunilor”, un videoclip fiind filmat pentru piesa omonimă. În vara lui 2005 solistul George Gâdei suferă un accident dar după o perioadă de recuperare formaţia lansează albumul de debut în luna decembrie, ce a fost primit cu entuziasm de public cât şi de critica de specialitate.

Travka ajunge o prezență constantă a scenelor de club și de festival din țară, atrăgând din ce în ce mai mulți fani cu un rock de atmosferă şi versuri adesea criptice. Cel de-al doilea album de studio,  „Vreau să simt Praga” (2007) aduce grupul în rândul celor mai valoroase formaţii româneşti. De reţinut că  „Vreau să simt Praga” este primul album românesc ce a fost disponibil pentru descărcare și distribuție digitală gratuită. După un turneu de promovare de mare succes Travka își anunță destrămarea în vara anului 2008, pentru a se reuni în aceeași componență doi ani mai târziu, când au anunţat că lucrează la un nou disc.

2012 este anul în care Travka lansează cel de-al treilea album, „OKEAN”. Disponibil în doar cinci exemplare fizice, lansate fiecare în câte un alt mare oraș din România, grupul s-a bazat pe fanii săi să comunice între ei și să răspândească CD-urile. OKEAN a devenit astfel primul album-călător din istorie. Un nou single Travka, „În aer”, este lansat la începutul anului 2016, marcând începerea unei noi etape din viața creativă a formației. Travka înseamnă : George Gâdei (voce), Alexei Țurcan (chitară, clape), Misha Gâlcă (bass) şi Cristian Chirodea (tobe)

Garantat 100% reprezintă una dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România, Cătălin Ştefănescu reuşind din plin să aducă superlativele din cultură, dar şi din alte domenii, în casele noastre, dezbătând cu personalităţi speciale aspecte de interes legate de film, teatru, muzică, artă sau politică. Lista invitaţilor prezenţi în platoul Garantat 100%, de-a lungul timpului, cuprinde personalităţi de anvergura celebrei actriţe Vanessa Redgrave, a sopranei Sarah Brightman, a scriitorului-filosof Pascal Bruckner, a „guru-ului" branding-ului Wally Olins, a regizorului Andrei Şerban sau a coregrafului suedez Mats Ek, coordonatorul Cullberg Ballet.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră