Reprezentanta României la Eurovision 2019, de la Tel Aviv, nu s-a calificat în finală

17 Mai 2019 | scris de M.C.
Reprezentanta României la Eurovision 2019, de la Tel Aviv, nu s-a calificat în finală Galerie foto (2)

A doua semifinală Eurovision 2019 a avut loc joi seară la Tel Aviv, în Israel, printre concurenți numărându-se și reprezentanta României, Ester Peony. Aceasta nu s-a calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă seara.

Ea a intrat în concurs cu numărul 6. Fanii din țările semifinaliste (cu excepția celor care locuiesc în România) plus cei din Germania, Marea Britanie și Italia au putut vota „On A Sunday" de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului.

Aceasta este pentru a doua oară consecutiv când România nu se califică în finala Eurovision.

În semifinala a doua au intrat în concurs: Armenia, Irlanda, Moldova, Elveția, Letonia, ROMÂNIA, Danemarca, Suedia, Austria, Croația, Malta, Lituania, Rusia, Albania, Norvegia, Olanda, Macedonia, Azerbaidjan.

Iată cele 10 țări care s-au calificat joi noaptea în finala de sâmbătă: Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elveția și Malta.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel. 

Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi pe TVR+.

După prima semifinală, de marți, 14 mai, s-au calificat reprezentanții următoarelor 10 țări: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia, reamintește site-ul stiri.tvr.ro.

La finala Eurovision de sâmbătă, 18 mai, vor face spectacol și invitații speciali - Madonna, Dana International și Netta Barzilai, potrivit sursei citate.

Sloganul Eurovision 2019 este "Dare to Dream" iar bugetul total pentru concurs este estimat la 28,5 milioane de euro.

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră