Orchestra Simfonică Bucureşti şi dirijorul de renume internaţional Jin Wang vor aduce un rafinat şi personal omagiu creaţiei mozartiene, duminică 10 iulie, în închiderea Festivalului “Mozzartisimo”.
De la ora 20:00, în Curtea Mare a Casei Artelor (Bd. Mircea Vodă nr. 5, sector 3), Orchestra Simfonică Bucureşti va susţine un concert extraordinar și va interpreta Uvertura “Flautul fermecat”, concertul in Sol major pentru flaut și orchestră, avându-l solist pe Cătălin Oprițoiu, și celebrul “Requiem“. Soliștii requiem-ului mozartian sunt: Iulia Isaev, Emanuela Pascu, Andrei Lazăr, Iustinian Zetea. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Prima ediţie a Festivalului “Mozzartisimo”, care marchează la Bucureşti cei 260 de ani împliniţi de la naşterea celebrului compozitor W. A. Mozart, are loc în perioada 8-10 iulie şi va descoperi publicului bucureştean universul genial al lui Mozart printr-o serie de concerte speciale de muzică clasică, vernisaje şi proiecţii de filme, toate găzduite de Centrul Cultural Casa Artelor.
"Mozart mi-a fost întotdeauna aproape de suflet, motiv pentru care nu am putut rata ocazia de a-l aduce mai aproape de oameni chiar anul acesta, când se împlinesc 260 de ani de la naşterea sa.
Împreună cu echipa Casei Artelor, mi-am dorit să omagiez personalitatea şi memoria marelui compozitor printr-un festival care să ne facă pe toţi conştienţi de genialitatea, frumuseţea şi diversitatea universului mozartian. Este cea de-a cincea colaborare pe care centrul cultural o are cu OSB şi suntem bucuroşi că împreună avem ocazia de a promova excelenţa în muzică. Acesta este unul dintre motivele pentru care am ales ca Orchestra Simfonică București şi dirijorul Jin Wang să susţină concertul de închidere al festivalului Mozartissimo cu extraordinarul Requiem", a declarat regizoarea Alice Barb, directorul festivalului.
Un ansamblu muzical românesc de prim rang, Orchestra Simfonică Bucureşti este unul dintre cele mai tinere şi spectaculoase orchestre din Capitală. Dedicat performanţei muzicale clasice şi contemporane, OSB este un proiect novator ce regândește actul performativ al orchestrei şi reconfigurează spaţiul concertistic.
Festivalul Mozartissimo îşi propune să devină o tradiţie anuală şi un eveniment de referinţă pe scena festivalurilor de muzică clasică din Bucureşti.