Eurovision. Câţi artişti vor lupta pentru a reprezenta România la Stockholm

08 Feb 2016 | scris de Sorin Anghel
Eurovision. Câţi artişti vor lupta pentru a reprezenta România la Stockholm


"Astăzi, organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competiţional, la sediul TVR au fost verificate şi numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru Selecţia Naţională. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini — suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi — speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai", se arată într-un comunicat al TVR. Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, la ora 20:00, pentru înscrierile expediate în plicuri, şi la ora 00:00, pentru cele trimise prin e-mail.


Iuliana Marciuc va fi şefa delegaţiei României şi producătorul Selecţiei Naţionale în acest an. "Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi sunt interesaţi de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar şi unul la care fiecare artist aspiră să participe — şi că TVR este instituţia care le poate oferi această oportunitate'', a declarat vedeta de televiziune.


Până la 4 martie, un juriu va selecționa 12 piese care vor fi înscrise în semifinala naţională, în vreme ce ultimul act pe plan intern va avea loc duminică, 6 martie.  Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai, şi finala — pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră