Covid-19: Mark Zuckerberg regretă presiunea guvernului american asupra Meta în timpul pandemiei

27 Aug 2024
Covid-19: Mark Zuckerberg regretă presiunea guvernului american asupra Meta în timpul pandemiei

Cred că presiunea guvernului a fost o greșeală și regret că nu am fost mai sinceri în privința asta”, a scris Mark Zuckerberg, scrie Le Figaro

Mark Zuckerberg , CEO al Meta, a declarat luni că presiunea exercitată de guvernul SUA asupra platformelor sale de socializare pentru a elimina conținutul legat de Covid-19 în 2021 a fost „o greșeală” , potrivit unei scrisori adresate unui comitet al Congresului. În această misivă adresată președintelui Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanților, Jim Jordan, și făcută publică de republicanii care sunt membri ai acesteia, Mark Zuckerberg abordează controversele legate de moderarea  conținutului  de pe platformele sale.

În ceea ce privește pandemia,  fondatorul Facebook  a spus că în 2021, administrația Biden „a făcut presiuni repetate pe echipele noastre de luni de zile să cenzureze anumite conținuturi legate de Covid-19, inclusiv umor și satira . „Cred că presiunea guvernului a fost o greșeală și regret că nu am fost mai sinceri în privința asta ”, a scris Mark Zuckerberg. „Sunt încrezător că nu ar trebui să ne compromitem standardele de conținut din cauza presiunii din partea oricărei administrații și suntem pregătiți să ripostăm în cazul în care o astfel de situație va apărea din nou . ”

Republicanii văd scrisoarea ca pe o victorie, contul X al Comitetului Judiciar al Camerei Republicii de pe rețelele sociale numind-o o „mare victorie pentru libertatea de exprimare ”. În ultimele luni, au vizat rețelele de socializare și companiile de tehnologie, acuzându-le că suprimă sau cenzurează opiniile conservatoare. Aceste declarații vin cu puțin mai bine de două luni înainte de  alegerile prezidențiale americane marcate de un val de dezinformare  pe rețelele de socializare, în special cu privire la candidații din sondaj.

Alte stiri din Externe

Ultima oră