Comportamentul candidatei Greciei la Eurovision considerat șocant și lipsit de respect: „Nu am intenționat să jignesc pe nimeni”!

11 Mai 2024
Comportamentul candidatei Greciei la Eurovision considerat șocant și lipsit de respect: „Nu am intenționat să jignesc pe nimeni”!

Joi seară în cadrul conferinței de presă după cea de-a două semifinală a competiției, candidata Greciei Marina Satti s-a făcut că adoarme în timp ce concurenta israeliană a răspuns la întrebarile jurnaliștilor, scrie Le Figaro.

Videoclipul Marinei Satti, reprezentanta Greciei la Eurovision 2024 devine viral printre eurofani. În cadrul unei conferințe de presă organizată la Malmö în Suedia, după a două semifinală a competiției, Eden Golan , candidată israeliană, care tocmai s-a calificat, este intervievată de jurnalişti din întreaga lume. Tocmai în acest moment, cântăreața melodiei Zari se preface că adoarme căscând și prăbușindu-se pe masă. Un moment surprins de martori la fața locului și postat pe rețelele de socializare.

Hugo Manos, un editorialist franco-grec, a postat și el un mesaj pe Instagram. „ Este posibil ca un guvern să nu reprezinte un întreg popor? Ce știm despre opiniile politice ale cântăreței israeliene? se întreabă el. „ Putem condamna acțiunile unui stat fără a disprețui toți oamenii săi. Altfel pare antisemitism ”, crede el.

Marina Satti nu a insultat-o sau jignit-o pe Eden Golan”

Delegația greacă după incident

Chestionată de presa elenă, delegația Marinei Satti a încercat să minimizeze incidentul, asigurându-se că candidatul lor nu a „ insultat-o sau jignit-o pe Eden Golan ”. Ea ar fi „ pur și simplu obosită de programul ei încărcat și de repetiții ” „Dacă ai vedea videoclipul în întregime, ai vedea că Marina Satti a căscat în timpul întregii conferințe de presă”, se apără ei în continuare.

O sancțiune?

Va sancționa organizația Eurovision acest comportament? Joost Klein, reprezentantul Olandei, a fost descalificat sâmbăta aceasta cu câteva ore înainte de spectacol pentru că nu a respectat-o pe Eden Golan în cadrul aceleiași conferințe de presă. Și-a acoperit fața cu steagul olandez de mai multe ori pentru a-și arăta dezacordul cu privire la a fi așezat lângă candidatul israelian.

Utilizatorii de internet au criticat puternic atitudinea reprezentantului Greciei la Eurovision. „ Un copil. Cel mai mare port al ei este vândut chinezilor în această perioadă”, „ Trebuie descalificată ”, „ Lipsa totală de respect ”, „Și!? E fericită? Ce se întâmplă acolo? revine la cele mai întunecate timpuri? Care-i ideea?", Ce c****!!!", "Mulțumesc pentru divertisment, dar este o clasă de grădiniță care se filmează? " au scris unii pe rețeaua X (fostă Twitter).

Printr-o story pe Instagram pe care a încărcat-o pe contul personal, Marina Satti a subliniat că nu a intenționat să insulte pe nimeni, având în vedere faptul că delegația greacă în ansamblu a răspândit doar pozitivitate în orice eveniment la care participă.

"Buna ziua. Referitor la toată această problemă care a apărut astăzi, la început nu am știut că s-a făcut atât de mare, pentru că eram toată ziua în arenă și aveam telefonul mobil închis. Ceea ce vreau să precizez este că nu am intenționat să jignesc pe nimeni. Cred că toate aceste zile în care am fost aici, și eu, dar și întreaga delegație greacă, am adus doar energie pozitivă comunității și bucurie, oriunde am mers. Apoi ea a adăugat: Suntem aici pentru muzică și ne-am atins scopul final. Mâine suntem în finală. Vom face tot posibilul, vom face tot posibilul. Vă mulțumesc foarte mult pentru toată călătoria, sprijinul și dragostea de până astăzi."

Cea de-a 68-a ediție a Eurovision, un concurs de cântece care își propune să fie apolitic, este marcată de controverse legate de participarea Israelului, calificat în finală, pe fundalul războiului din Gaza. La Malmö, aproximativ 12.000 de oameni au manifestat joi împotriva intrării Israelului în competiție.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră